keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Korinpohjaa ja ruusuja tilkkuillen


Minun piti tänään postata jotain aivan muuta, mutta yllätyksekseni löysinkin koneeltamme kuvia, joita olin ottanut tänne postattaviksi jo keväällä. Joten tässä nämä nyt ovat.

Muistatteko sen korinpohjatilkkutyön, jotta teen tyttärellemme? Se on yhä kesken, mutta ystäväni Katri P oli työstänyt samalla tekniikalla valmiin peiton, joka nyt näissä kuvissa komeilee.

Peitto oli täydellistä työjälkeä, kuten Katrin työt yleensäkin, mutta kuten kuvista huomaatte korinpohja-kuosi ei tässäkään peitossa tule hyvin esille. Yksi tilkkublokkpitäisi sisältää neljää eri väriä, kunkin neljän värin kolmessa eri sävyssä. Ja keskusneliö pitäsi olla selkeästi eri väriä / sävyä muiden tilkkujen kanssa.


Minun peitossa värejä on neljä, mutta ne ovat sävyvaihteluiltaan liian suuria, jotta silmä näkisi peitossa korinpohjaa. Ei mennyt putkeen sommittelu kummallakaan. Mutta kivoja peittoja silti, eiks vain? Tilkkutöiden suurin viehätys mielestäni onkin juuri se kuinka sama blokki voi saada ihan erillaisia sommitelmia ja tunnelmia aikaiseksi. Ehkä joskus vielä työstän ihan oikein toimivan korinpohja-tilkkutäkin : ). Mutta nyt tämä keskeneräinenkin pitäsi ensin työstää valmiiksi. 

Minun korinpohjatilkkutyöstäni kuvia löytyy mm. täältä.


Tässä kuva Katrin peiton tikkauksesta täkin nurjalta puolelta.


Ja loppuun vielä kuva peitosta, jonka tein vuosia sitten anopille. En voi vieläkään uskoa, että peitto on minun käsialaani, sillä en ole koskaan muulloin laittanut peittoon mustaa väriä - se vain ei ole minun juttuni. Tässä peitossa se kuitenkin toimi ja  tekee mielestäni peittoon sellaisen japanilaisen vaikutelman.


Tilkkuiluni odottaa nyt itseään. Työhuoneprojekti on vielä sen verran kesken, ettei sinne viitsi tilkkutöitä levittää.


Mukavaa heinäkuuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. kylläpäs tosiaan toimii tuo musta hyvin tässä anopin ruusupeitossa. Siis UPEE!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Itse säpsähdän aina kun näen tuon peiton, kun se on niin erityylinen kuin muut tekemäni. Tein opettaja-aikoinani paljon tuotteita, jotka eivät edustaneet lainkaan omaa väri-/tai kuviomaailmaani, tämäkin oli yksi silloinen tuotteeni. Oli kiva työstää näytteitä jokaiseen makuun ja tyyliin, että mahdollisimman moni ihastuisi tilkkutöistä tai muista opettamistani aineista. Näkisitpä kokoelmani ; )!

   Poista
 2. Ihania peittoja. Sitten vähän kieliasiaa. Blog ja block ovat kaksi eri käsitettä. Vaikka joissakin Suomen murteissa ei tehdä eroa pehmeän geen ja kovan koon välillä, niin muissa kielissä sanoilla on aivan eri merkitys riippuen siitä onko gee vai koo. Blog / blogi = nettipäiväkirja, block / blokki = pala / palikka. Tilkkublogi on siis tilkkuaiheinen nettipäiväkirja kuten neulanhaltija-blogi ja tilkkublokki on tilkuista koottu pala kuten ihanan ruusupeittosi ruusuyhdistelmät. Toivottavasti en nyt pahoittanut sinun tai muiden mieltä tällä kommentilla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista! Tidätkö, en lainkaa loukkaannu kommentistasi!!!!! Tiedän blogin ja blokin eron kyllä itsekin hyvin, mutta omaan keskivaikean lukihäiriön, joten näissä minun teksteissä vilisee virheitä tuon tuostakin. Hups!!!! Olen sinut asian kanssa ja siitä saa minua ihan reippaasti korjailla : )! Kun vielä kirjoitin tätäkin postausta pihakeinussa lasten kanssa samalla jutellessa (ja yhden laulaessa korvan juuressa), on sanat välillä aika sekaisin. Minun kouluaineeni, niin suomenkielen kuin vieraiden kielten olivat aina täynnä punakynää, mutta lopussa luki kannustus tarinoideni mukaansatempaavuudesta, joten annan tarinan rohkeasti mennä - virheidenkin kanssa. Korjasin tähän tekstiin nyt jälkikäteen tuon yhden tilkkublogi/tilkkublokki -virheen. Lämmin kiitos korjausvinkistä!!!!!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat peitot! Tuo on kyllä kiva tuo korinpohjakuvio :) ja se on todellakin parasta, ettei tiedä heti miltä lopputulos näyttää, voi matkalla vaihtaa suunnitelmaakin :) Taidetta parhaimmillaan! Tykkään noista kirkkaista väreistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olen opettanut ja työstänyt tilkkutöitä paljon vuosien varrella, aina valmis huolella tehty työ hätkähdyttää. Sekä se tunne työn tekovaiheessa kun ei vielä ihan tiedä millaista peittoa tässä tehdään : ).

   Poista
 5. Ihania tilkkutäkkejä: kauniit värit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitän terveiset myös toiselle tekijälle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!