torstai 25. heinäkuuta 2013

Piirroksia ja marjaretkiä

Viimepostauksesta on touhuttu taas vaikka jos mitä. Suut ovat sinisinä mustikoista ja hampaan välit täynnä vadelman siemeniä. Metsä tarjoaa taas perheellemme koko talven vitamiinit. Onneksi on suvulla mökkejä, joita voi kiertää marjakorien kera kunnon apajien perässä. Lapset ovat meillä useimmiten marjametsissä mukana (he jopa pyytävät itse päästä mukaamme!), mutta joskus marjamaasto on niin hankalaa lyhyille jaloille, että pienempien pitää jäädä piirtelemään mökeille. 


Mustikoita on tänä vuonna ihan tolkuttomasti ja ne ovat suuria kuin pensasmustikat ikään. Niitä on todella ilo kerätä!

Piirtäminen on nyt IN kaikilla lapsilla ja serkuilla myös. Paperia kuluu nippukaupalla ja paitoihinkin sai piirtää sadepäivänä ihan luvan kanssa. Ylemmässä kuvaparissa paitaa koristaa oma kuva ja kättä pramea nappikoru. Alemmassa kuvaparissa paidassa seisoo Peppi Pitkätossu ja sängyssä nukkuu Herra Tossavainen. Molemmat 3-vuotiaiden pikkuneitien kädenjälkeä.


9-vuotias poikani on erikoistunut nyt arkkitehtinä. Unelma talojen pohjapiirroksia syntyy tuon tuostakin. Taloista löytyy niin rentoutumishuone kuin turvahuonekin : ). Ompeluhuonetta unohtamatta!


Marjan poiminnan ohella olen työstänyt taas puutöitä. En löytänyt mistään työtilaani ompelulankatelinettä. Niinpä päätin työstää ne itse mökillä isäni nikkariverstaalla. Itseasiassa niitä syntyykin kaksi, kun toisesta teen seinälle laitettavan ja toisesta pöytämallin. Vähänkö puutyöt on kivoja! Etenkin kun isältä löytyy materiaalia ja kunnon koneita niitä varten.


Makoisaa marja-aikaa itse kullekin!
7 kommenttia:

 1. Juuri löysin tämän sinun blogisi. Aivan ihania ja niin monenlaisia juttuja! Tulen varmasti toistekin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Mukavaa että viihdyit juttujeni parissa : )

   Poista
 2. Ihania paitoja! Upeaa arkkitehtuuria ja voih, mitä mustikoita!

  VastaaPoista
 3. Keittiö on aika minimaalisessa roolissa, jos ollenkaan, heh :) Terveiset! K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppas vain ; ). Tämä 9 v-kaveri kun ei juuri keittiöhommista tai ruokailuista välitä ; ), mitä sitä siis edes suunnittelemaan unelmien kotiin...

   Poista
 4. Kiitos paitamallien julkaisuista! Niin, piirtäminen on hauskaa ja nuo arkkitehtiluonnokset ovat niin oivia! Turvahuone ja rentoutumishuone pitäisi olla joka kodissa, nykypäivän menossa siellä voisi levätä. Vinkki ihan oikeille arkkitehdeillä siis! :) - Heidi

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!