keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Valmisteluja farkkusynttäreille osa 1.Ompelukoneeni ovat olleet vuosihuollossa. Koska sinä huollatit omasi viimeeksi? Minä käytän molemmat ompelukoneeni vuosittain huollossa. Saumurin huollatan jokatoinen vuosi, sillä käytän sitä harvemmin. Käytän Lahdessa Niemeläisen Jorman huoltopalvelua, jonka olen kokenut hyväksi. Se maksaa, mutta kyllä se sitten on vain ihana surruutella koneella kun ne huollosta lähes uutuutta hehkuvana tulevat.

Minulta on tilattu nyt kolmet farkkutuunaussynttärit. Synttärijuhlijat haluavat tuunata farkuista laukkuja. Perheemme vanhat polvista kuluneet farkut saivat saksien alla kyytiä koneiden ollessa huollossa. Olen säästänyt aina risat farkut autotallin kaappiin, sillä farkkukangas on mainota moneenkin ompeluun. Täältä voit kurkata mitä mm. olen farkuista joskus työstänyt. 


Nyt toiveena olivat tosiaan laukut. Työstin muutamista farkkulaukuista malleja synttäreille ideoiksi. Näistä ideoista saatte nyt lukea kaksi blogi-postausta. Tämän postauksen kierrätysfarkkukasseissa käytin huopalevykoristelua. Koristeet on kiinnitetty pääosin kuumaliimalla.

Huopakankaat ovat jäännöstilkkuja muilta käsityösynttäreiltä. Säästän hukkapalat aina talteen, sillä huopakangas on yllättävän kallista materiaalia.

Ensimmäiset kokeiluni olivat lasten farkuista, jolloin niistä pystyi hyvin hyödyntämään koko vyötärö- ja haaraosan. Totesin kuitenkin, että ompelukoneen neuloja säästääkseni aikuisten farkuista laukut kannattaa valmistaa lahkeesta. Vyötärökaitaleen sauman yli ompelu sai minultakin aika monta neulaa poikki. Ja ne neulatkin ovat muuten pidemmän päälle aika tyyriitä.

Seuraavassa postauksessa lisää farkkuasiaa, joten kiinnostuneet käykäähän kurkkimassa muutaman päivän päästä taas uudestaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!