maanantai 10. elokuuta 2015

Tilkkutyö kuin musteläikkätesti (osa 2.)Musteläikkä-tilkkutyöni on edennyt. Siitä on tulossa ilokseni vielä hienompi kuin osasin kuvittellakaan.Idean tähän tilkkutyöhön löysin Pinterestistä, jonne se oli kirjattu täältä.  Muokkasin sommitelman ja värimaailman omanlaisekseni, mutta tilkkujen leikkaamisen ja yhteen ompelun idean bongasin tästä kuvasta.

Ensin kankaat siis leikattiin tasalevyisiksi kaitaleiksi ja ommeltiin yhteen kuten aijemmassa postauksessani kuvailin. Tämän jälkeen tilkkusoiroista koostuvat kaitaleet leikattiin kolmioiksi ja leikatut kolmiot ommeltiin toisiinsa yhtenäisen kaitaleen sivuilta.Huolellinen silitys oli paikallaan jokaisen ompeleen jälkeen.


Sommittelin terassillemme tilkkutäkin kuvion haluamallani tavalla ja aloin yhdistämään tilkkuja toisiinsa.Yhdistys tapahtui blokkirivi kerrallaan... Tässä kuvassa havainnollistuu hyvin se, kuinka paljon tilkutyö kutistuu, kun saumanvarat häviävät ompelun jälkeen tilkkupinnan nurjalle puolelle.Ompeleminen oli mukavaa kaikesta tekemisistämme kiinnostuvan pikkuapurin <3 kera ...
Blokkikaitaleet järjestyksessä.


Huolellisen silityksen jälkeen blokkikaitaleet ommeltiin toisiinsa.Jaoin tilkkutäkin pinnan kahteen osaan, jotta taustakankaan ja vanun tikkaaminen ompelukoneella olisi tulevaisuudessa helpompaa. Reunoille ompelin ylijäämäkaistaleista katalereunukset.Siinä terassilla ommellessani vierähtikin sitten tunti jos toinen ja äkkiä syyskesän iltapimeys yllätti minut.

Tässä näette peiton reunuksineen. Se on vielä kahtena kappaleena, mutta asetin sen kuvaa varten yhdeksi pinnaksi. Nyt peittoa odottaa harsinta, kun kiinnitän käsin päällisen, vanun ja vuorin toisiinsa kiinni. Harsinnan jälkeen on peiton tikkauksen vuoro. Tikkailen peittoa pitkin syksyä, joten seuraavaa postausta (osa 3.) tästä aiheesta saatte odottaa vielä tovin. Mutta muita projekteja on kyllä minulla työn alla useita, joten vaihtanen taas lennossa aihetta tilkkutöistä johonkin ihan muuhun käsityöhön tai kotiaskareeseen.

Lopuista kolmiotilkuista teen miehelleni kunnon kokoisen grillipannulapun, kun herra aina valittaa, että pannulaput ovat miehen kouraan liian pieniä.


Peitto on nyt viikattuna ja odottaa rauhassa vanua ja taustakangasta sekä seuraavaa inspiraatiohetkeä.Halaus teille kaikille!

Minä pääsen tällä viikolla elämäni ensimmäiseen bloggaritapaamiseen Tuusulanjärven rannalle, joten seuraavassa postauksessa kuulettekin varmaan millainen ilta minulla oli toisten käsityöbloggaajien kanssa. Jihaa!!!

Ps. Kaikki tilkkutyöni kankaat on hankittu lempparikaupastani: Kangaskauppa Wexler, Lahti.
12 kommenttia:

 1. Voi vitsi näyttää niin hyvältä tämä työ! Seuraan työn etenemistä ihan mielissäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Syksyllä tiedossa myös tuunausjuttuja, joista saatat myös pitää.

   Poista
 2. Näyttää todella hienolta, reunakaitaletta myöten! Tuohan olikin kiva blokki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Reunakaiteleet keksin siinä työn edetessä kun lyhyttä suikaleita jäi niin paljon yli. Monesti työni elävätkin / muuttuvatkin aina niitä työstäessäni. Olen itsekin tosi tyytyväinen tähän tilkkupintaan. Vielä kun jaksaisi tarttua tikkaamisprojektiin.

   Poista
 3. Hienolta näyttää. Kiva malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pinterest on kyllä paras käsityökirjasto. Sieltä löytää helposti toimivia ideoita omien suunnitelmien pohjalle.

   Poista
 4. Mä niin ihailen tuollaista kärsivällisyyttä ja pikkutarkkuutta, jota tuollainen tilkkutäkin tekeminen vaatii. Ei ole hätäisen ihmisen hommaa. Olet tosi taitava ja tuo täkki on todellinen taideteos.
  Oikein mukavaa bloggaajailtaa!
  Meillä puutarhabloggaajilla on ollut ainakin tosi hauskaa tavatessamme, uskon että teillä käsityöihmisillä on myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tilkkutyöt tekeminen on ikäänkuin palapelin kokoamista, mutta niin, että malli voi muuttua matkalla. Olenkin lukenut ihastuneena päivityksissä blogitapaamisista. Toivottavasti meilläkin on mukavaa yhdessä.

   Poista
 5. Tyylikäs tilkkutekstiili! T: Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tilkkutekstiilejä on tosiaan maailmassa (ja tässäkin blogissa esiteltynä) hyvin monenlaisia:räväköitä, hempeitä, esittäviä jne. Tästä tulee nyt tälläinen, kuten ilmaisit:tyylikäs. Haluankin tässä blogissa ja tilkkutöiden opetuksessani tuoda esille monenlaista tilkkutöiden valmistustapaa ja designia. Joistain tilkkutöistä tulee itsellenikin erityisen mieluisia ja rakkaita. Tästä taitaa tulla sellainen.

   Poista
 6. Todella hieno! Jospa saisin itsestänikin vielä tilkkuilijan esille... Muutaman pikkutyön olen tehnyt ja yhden torkkupeiton noin 15 vuotta sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutyöt on minullakin sellaisia kausitöitä. Välillä iskee into tehdä täkki jos toinenkin ja sitten voi olla taas vuosi taukoa. Olen pitänyt tämän blogin kirjoittamisen aikana tapana , että aina olisi yksi tilkkutyö meneillään. Toisinaan työ voi kyllä olla kesken puolikin vuotta. Mutta voi kuinka nautin niiden tekemisestä, suunnittelusta ja loppuun saattamisesta. Tilkkutyö on koukuttava ja hyvin terapeuttinen tekniikka, suosittelen kyllä !!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!