perjantai 24. maaliskuuta 2017

Farkkutallukkaat kesäkäyttöön


Muutama ystävä on toivonut minun kehittelevän kesätallukoita. Ideoita puskeekin pähän koko ajan. Ensimmäisenä kokeilin vanhoista farkuista työstettyjä tallukoita, sillä vanhoja farkkuja on nyt työhuoneellani läjäpäin. 


Laitoin kerroksiksi vain päällisen ja vuorin, molemmat kierrätysfarkkua. Tukikankaita tai tukipaloja en käyttänyt lainkaan. Koristeeksi halusin kokeilla huopakangasta.


Tikkasin farkut toisiinsa koneparsinnalla.


Ja etusauman ompelussa käytin siksakkia käsinompelun sijaan.


Sisähuopapohjan tein teollisuuden huopanauhasta, jota siskoni mies löysi roskiksesta monta jättimäistä kelaa. Kyllä riittää nyt sisäpohjamateraalia :).
Ulkopohjan tein lahjoituksina saamistani huopakankaista kaksinkertaisena. Oranssia huopaa oli niin vähänlaisesti, että se riitti vain pohjien toiselle puolelle ja reunoille. Kokonainen oranssi huopa tuli pohjan sisäpuolelle ja vajaapuoli ulkopuolelle. Näin toimien käänne ei irvistele käytössäkän, eikä myöskään paina tallukkaan sisällä olevaa jalkapohjaa. Pohjan ompelu oli nyt kevyttä ja mukavaa.Farkkutallukkaat olivat jalassa mahtavan tuntuiset! Ne pysyivät hyvin jalssa niin hyppiessä kuin kävellessä ja juostessakin, sukan kanssa ja ilman sukkaa.

Ensin ajattelin työstää farkkutallukkaani tälläisiksi. Mutta koska näin avonaiseen kesäkenkäkeliin on vielä Suomessa tovi aikaa, (ja minä haluan nämä käyttöön pian) päätinkin ommella tuon jalkapöydän päällä olevan aukon kiinni. Teen sitten vaikka seuraavat aukolla :). 


Ja niin minä ompelin sekä vuoripuolen ja päällipuolen piilopistoin kiinni. Ja koska tallukkaat olivat niin helposti puettavat ja pysyivät hyvin jalassa kiinniommeltuinakin, ompelin myös tuon rusetin kiinni farkkuun pysyvästi. Ensin olin ajatellut rusetin alle alle tarranauhaa tai nepparia.


Pohjaan liimasin valkoisen kumin.Että tälläistä tälläerää. Onneksi kadut ovat jo lumesta puhtaita, että voin lähteä näillä kohta terassiltamme uloskin taaplaamaan. Tytär (7v) sanoi että typerät nuo rusetit. Mutta eivät nämä onneksi hänelle tuleetkaan :). Kevättä odotellessa moikka moi kaikille!

4 kommenttia:

  1. Upeat kesätallukkaat olet tehnyt.Oranssi sopii kivasti farkun pariksi.

    VastaaPoista
  2. Farkkua voi taiteilla monin tavoin, vain tekemällä ja kokeilemalla näkee, mitä ideaa kannattaa viedä eteenpäin. Ja sillä aikaa varpaat ovat jo kevyemmissä tossuissa. Tuo kumipohja näyttää vahvalle. Irmeli

    VastaaPoista
  3. Farkku on kestävä ja ajaton materiaali. Ja sitä riittää. Käytöstä poistettuja farkkuja ei ole vaikea löytää. Tuo valkoinen pohja on tosiaan paksua. Se sopii hyvin tällaisiin "lattapohjakenkiin". Nahka ja maitoliimakin toimisi mutta en oo saanut vielä hankittua maitoliimaa.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!