perjantai 17. maaliskuuta 2017

Pajunkissa -tallukkaat osa 1.


Olen alkanut työstää lyhytvartisia tallukoita. Tällä kertaa halusin kokeilla niiden kirjomista / tikkaamista koneparsinnalla eli vapaavarsikirjonnalla.
Poikkeuksellisesti kiinnitin nyt tukihuovan sekä kanta- ja kärkivahvikkeet kiinni kaksipuoleisella liimaharsolla vuorin sijasta tallukan päällishuopaan. Sisäpohjiin laitoin vähän korkoa. Materiaaleina käytin Volarilta saamaani violettia ja harmaata huopalevyä ja serkultani saamiani vanhoja farkkuja.


Tallukan sisäpohjan kantakorotuksen idea on vähentää korkokerrosten määrää tallikkaan huopapohjassa ja näin ollen helpottaa myös huopapohjan käsinompelua.


Tikkauskuvoinniksi työstin silmuja koneparsinalla.


Ja koska silmut vaativat vielä eloa, tein niistä pajunkissoja :).

Käsintyöstettävät ompeleet ompelin sekä silmäneulalla että verhoiluneulalla käyttäen lankana paksua tikkauslankaa.
Sisäpohjan ompelussa kaareva verhoiluneula on ehdoton kapine.Seuraavaksi vuorossa on villapohjan ompelu ja valkoisten nauhojen värjäys violeteiksi.


Valmiit tallukkaat näette seuraavassa postauksessa.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Nämä tallukkat on ihan loistava tuoteidea! Taidetta ja käyttöä yhdessä. Kunhan ne ehtivät saada näkyvyyttä niin et muuta ehdikään kuin tehdä tallukkaita! Olisko mitään kilpailuja mihin voisit osallistua? Tai e-bayn kautta? Nää tarvitsisivat paljon suuremman näyttämön kuin kotimaa! Sopivatko tallukkaat kesäkäyttöön? Eihän espadrilloksetkaan kovin vedenpitäviä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annu! Noita samoja fiiliksiä itselläkin ja tarkoitus onkin edetä asian kanssa, ihan oikeesti!. Nykyiset Lapsi- ja perhetyön Opinnot ovat toukokuussa purkissa ja sitten onkin aikaa taas vaikka mille. En ole löytänyt kilpailuja, mutta jos joku löytää, osallistun mielelläni. Olen myös palkannut kuvaajan ja tarkoitus olisi työstää traileria YouTuben. Itsellä ei sellaiseen taitoja ole. Kesä tallukat ovat idea-asteella myös, noita vanhoja farkkuja kun on pilvinpimein. Etsy olisi myös hyvä kauppakanavalla, jos vain löytäisin jonkun tutun, joka voisi opastaa minulle käytön ihan Suomen kielellä :) . Mutta kyllä tää käsitöiden ja taiteentekeminen sekä opettaminen niin mun juttu, että en mä muuta osaa ajatellakaan.

   Poista
 2. Eikä miten suloiset nuo pajunkissat ovat! <3
  Komppaan edellistä kommenttia, sä tarttisit lisää näkyvyyttä näille sun upeille luomuksillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina. Näkisitpä kaikki ideani ;). Näkyvyyden suhteen asia etenee onneksi....

   Poista
 3. Kauniit tallukkaat taas tulossa....hyvä sinä.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavat tallukat tulossa! Olet niin taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ahkeran harjoittelun ja treenin tulos on joskus onnistunut tuote 😃

   Poista
 5. Nämä on kyl hienot!!! Erottuvat joukosta edukseen.T.Heidi

  VastaaPoista
 6. Suutarin hommat sujuvat rutiinilla! Jos tikkaukset voi ommella kaareviksi niin miksipä ei myös kiekuroita, ihanat pajunkissat. Samanlaisia tikkaan itse köynnöksiksi pikkutöiden ympärille, tuttu malli ilman miettimisiä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, design koristeen kanssa ei ole mikään erityinen, mutta halusin kokeilla ex-tempore konekirjontaa koristeiksi, enkä siinä draivissa ehtinyt kummempia suunnitella.. Kesällä kun on enemmän aikaa, voisin kirjoa jotain vähän omaperäisempää. Mutta onneksi näistä tuli kaikesta huolimatta aika mukavat ja kodikkaat tallukkaat.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!