maanantai 5. marraskuuta 2012

Lasten neulontatöitä pyöröneulekoneella

Ostin tässä muutama viikko sitten Lahden Lanttilan kirpparilta lasten pyöröneulekoneen 8 €:lla. En ollut koskaan nähnyt kirppareilla vastaavaa. Sillä kertaa niitä kuitenkin löytyi eri myyntipöydistä kaksinkin kappalein! Toinen oli tämä Dream Girl -merkkinen ja toinen oli Barbie -merkkinen. Barbie olisi ollut halvempi, mutta tämä vaikutti kestävämmältä.

Nyt me ollaan sitten neulottu ihan intona. Koneesta ja sen tuotoksista ovat innostuneet kaikki lapsemme ja tuttaviemme lapset myös. Kaikki haluavat nyt neuloa! Ja kaikki saavat neuloa, tottakai. Tässä neulekoneen kampea veivaa hoitotyttöni 5v.Ja lopputuloksena syntyi huikeat säärystimet. Ja ihan itse tyttö ne teki! Minä vain huolittelin pienin pistoin ylä- ja alareunat. Voittajan on hyvä hymyillä! Hurraa!!! Ja arvatkaas kauanko aikaa näihin karkkivärisiin asusteisiin meni? Pari tuntia / säärystin. Huikeaa, eikö?!!!!!


Tässä kampea pyörittää hoitopoikani 3 v. Voi, että kuinka lanka juoksi vinhaa vauhtia!!!! Ja mitä koneesta syntyikään?
... Ihana suklaanvärinen hattu siskon Viktoria-nimiselle Maileg-pupulle. Ja arvaatkaa vain, oliko pikkumies lahjastaan ylpeä?!!!! Hyvä, että housuissaan pysyi!  Pupun muut asusteet kenkiä lukuunottamatta ovat minun käsialaani.

Seuraavissa postauksessa lisää lasten tekemiä pyöröneuletöitä. Yksi työ on kyllä vielä koneesa keskeneräisenä, mutta eiköhän se pikapuolin valmistu, että pääsen sitäkin kuvamaan. Niin ja isänpäiväkin kolkuttelee oventakana... Jotain pientä siihenkin juhlaan on lasten kanssa työn alla. Mutta kaikki aikanaa. Nyt neulotaan!

10 kommenttia:

 1. Tuopa onkin hauska laite! Mietin joskus sellaisen hankkimista lapsille, mutta sitten tyttö oppi neulomaan ja virkkaamaan ja se jäi. Nyt tyttö 9v sitten hämmästyttää luokkakavereitaan virkkaamalla tyynyjä ja kämmekkäitä - täällä Berliinissä ei kouluissa ole yleistä käsityöopetusta, joten tytär on luokaltaan ainut käsityötaitoinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessakin on kokoajan puhetta peruskoulujen kädentaitojen vähentämisestä tärkeämpien aineiden tieltä. Asia on toisaalta ihan järkeen käypää, sillä eihän käsitöillä kovinkaan moni nykyään elä ja halpamaissa valmistettuja käsityötuotteita saa kaupasta pikkurahalla. Mutta toisaalta on todella surullista, että vahva suomalainen yleinen käsityötaito heikkenee ja se ettei käityön voimaannuttavaa puolta ymmärretä.

   Ihanaa, että tyttäresi on innostunut käsitöistä: Ne ovat hyvää terapiaa ja onnistuneet tuotokset nostavat mukavasti itsetuntoakin. Itse opin neulomaan 7-vuotiaana ja siitä pitäen opetinkin neulontaa kavereille pitämässäni kässäkerhossa koulunjälkeen. Tein myös mittatilauksena neuleasusteita kaverien pehmoille. Voi se oli hauskaa ja itsetuntoa nostattavaa!

   Poista
 2. Oi, täytyypä pitää silmät auki, josko tuommoinen tulisi vastaan kirpparilla. Pikkumies 2,5 vuotta olisi niin kovin innoissaan virkkaamassa, ja ärsytyshän on aina suuri kun valmista siinä hommassa ei juuri tule. Tuossahan tulisi. Vau!

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska laita, en ole tällaisesta ennen kuullut tai edes nähnyt, kyllä lapsenlapset varmaan tykkäisivät tehdä tällä kaikenlaista kivaa! Valmista tulisi nopeassa tahdissa! Pitää kirpparilla katsella jos tulisi vastaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun jaksat tarjota lapsille käsityöiloa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommentoijille. Uusimmassa postauksessa lisää neulejuttuja ja iloisia lapsia.

  VastaaPoista
 6. Vau mikä kirpparilöytö! Ihanaa, kun annat lapsille mahdollisuuden neuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihana pieni innostunut lapsikatras, joille on ilo tarjota käsityöelämyksiä. Kerhoissa sitten lapset työstävät enemmän kartonkia ja liimaa.

   Käsitöiden avulla jaksaa itsekin lapsivoittoista arkea paremmin!

   Poista
 7. Tää postaus on sitten mainio! Hieno löytö toi neulekone.

  VastaaPoista
 8. Ihania onnellisia lapsia!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!