torstai 1. marraskuuta 2012

AutomattoMeillä vietetään huomenna nimppareita pojan kerhokamujen kesken. Teemaksi valikoitui Autot / Cars. "Tekemisen puutteessa" minä aloin ideoida automattoa nimpparien vetonaulaksi ja nimpparilahjaksi. En itse pidä lainkaan kaupan tekokuituisista täyteen kuvitetuista automatoista. Ne eivät jätä lapsen rakenteluleikeille lainkaan tilaa ja väsyttävät silmät kirjavuudellaan, niinpä työstin ihan oman design-maton.


Kaivoin kaapistani (jee kaapit alkavat viimein tyhjenemään -takaseinän näkee jo!!!!!) vanhoja lakanoita, tilkkuja ja ne loput kankaat, joista tyttöjen syksymekot työstin. Nämä kankaat ovat lahjoituksia Nina A:lta, Pirjo L:ltä ja Minna R:ltä. Kiitos kaunein!


Ensin työstin persikanväriseen lakanaan harmaalla jerseyllä formularadan. Maton väliin laitoin polyester-vanun ja taustalle sinisen lakanan, jotka kaikki harsin yhteen pannukakakuksi. Inhoan persikan väriä itse, joten välillä työ piti pistää syrjään kuvotuksen vuoksi (ei en ole raskaana sentään !). Kovin kauaa työ ei voinut olla syrjässä, sillä matto piti saada valmiiksi viikon aikana.


Yötöinäkin joutui välillä ompelemaan..... Tässä tikkaan jersey-kangaskiviä koneparsinnalla.


Työn lepotauolla lapset ehtivät jo leikkiäkin matolla.


Minulla ei ollut työstä minkäänlaista suunnitelmaa, vaan annoin sen elää tehdessä. (Näin toimin itseasiassa käsitöitteni kanssa lähes aina).  Joten muutania ompeleita ompelin ihan turhaakin, kun päätinkin peittää ne hetken päästä applikaatioilla. Kuten näiden formularadan reunojen kanssakin kävi. Ensin kuvittelin tiheän siksakin riittävän "reunavalliksi", mutta siksak-ompeleet hävisivät isossa peitossa silmän ulottumattomiin. Päälle siis työstyi ruutukangasvalli. Ruutukangas kaiteleet ostin Wexleristä Lahdesta.


Koneparsinnalla työstämani tikkaukset ison peiton koristeluiksi olivat sen verran rankkaa peukaloilleni, että välillä piti pitää jopa päivänkin ompelutaukoa. No, onneksi silloin oli nuppupeittotalkoot, etten saanut vieroitusoireita ; ).

Lepopäivän ja parien lasten päiväunien aikaisten ompelusessioiden jälkeen peitto tuli viimein valmiiksi.


Siitä tuli tosi kiva! Pehmeä, mutta jämäkkä. Simppeli ja mielikuvitukselle jättävä. Huomenna sitä sitten päästää tyypittämään oikein kunnolla. Juhlien jälkeen sen alle voi sitten vaikka siirtyä pötköttämään.

Alla joitain kuvia valmiista automatosta Autoineen. Huomenna tai lauantaina postaan sitten kuvia varsinaisilta lastenjuhlilta.
14 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Aivan mahtavat nuo kaikki tikkaukset! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana. On kuin suoraan Autot elokuvan aavikolta tuo kangaspohja :). Vitsi kun jaksais/ehtis itse tehdä tuollaisen siskonpojille joululahjaksi.

  VastaaPoista
 3. oot sinä kyllä ihan hurja tuon ompelukoneen kanssa. Aivan mieletön!!!

  VastaaPoista
 4. Tosiaan paljon hinompi kuin kaupan valmiit vastaavat:) Ompelmista siinä on ollut mutta eiköhän saajan kiitos palkitse vaivan.

  VastaaPoista
 5. Siis ihan mahee matto! Olet kyllä virtuoosi koneensi kanssa. Ja mikä luovuus sinussa elääkään! Upea!!!!!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Meidänkin mielestä automatto oli onnistunut. Ja varmaan tiedättekin jo, että minä rakastan ompelua ja vapaata konekirjontaa & tikkausta!

  VastaaPoista
 7. Upea! Mä olen vasta ehtinyt ajatella moista, niiin sullahan tuollainen valmistuu käden käänteessä :) Meidän pojilla kaupan perinteinen matto alkoi vielä kaiken kukkuraksi purkautumaan tällä viikolla, niin nyt olisi syykin ommella uusi, ja hienompi :D Hienot nuo aplikoinnit, ja kivet!

  VastaaPoista
 8. Wau! Miten upea!
  Vois käyttää ideaa itekin, mutta meillä ollaan jo ton iän ohi. "Lapsenlapsia" odotellessa ;)

  VastaaPoista
 9. Ihan mielettömän upea! Näitä menisi ihan varmana kaupaksi messuilla ja kaupoissa. Voisitko harkita tuotteistusta ihan myyntiinkin? Upeita muitakin tuotteita täällä blogissasi olet esitellyt, joita ostettaisiin ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia harkinnassa ; ). Tulevaisuuteni on täysin auki, joten kaikki kehunne, kannustuksenne ja vinkkaamanne tienisti-ideat uppavat minuun kuin veitsi voihin ; ).

   Poista
 10. Huh! Melkoinen tikkailu-urakka, ja aivan upea lopputulos!!! :)

  VastaaPoista
 11. Mieletön automatto. Tahtoo meillekin!!!!!!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!