keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Säärystimistä permanentti-kauluriin


Niin, meillä on tosiaan neulottu neulekoneella vimmatusti. Tässä tokaluokkalaisen poikamme pikkusikolleen neulomat säärystimet. Nyt samaan settiin on tulossa kaulaliina, jota työstävät kuvan 2,5 vuotias pikkusisko ja 5 -vuotias pikkuveli... ja ehkä minäkin välillä. Pitkän kaulahuivin teko olikin lapsille liian pitkä rupeama. Tuote ei valmistunutkaan kertarykäisyllä kuten esim säärystin.


Nämä säärystimet valmistuivat mummolassa, että mummullekin saatiin esitellä ihmekonettamme.


Lankakin oli mummun varastoista. Kiitos Kaisu-anopille jälleen kerran sponsoroinnista!


Kuvasin tähän samaan postaukseen omaa designiani olevan huopapermanenttikaulurin. Kaulurin olen opettaja-aikoinani huovuttanut merinotopsista ja silkkikuidusta. Huovutuksen jälkeen kauluri on värjätty ja lopuksi siihen on tehty permanentti. Kyllä, permanentti! Niillä ihan kampaamon permanenttiaineilla. Eli kauluri laskostettiin ompelein ja sitten permanentti aineet päälle. Ei mikään ekologinen juttu. Saman lopputuloksen olisi näin jälkiviisaana voinut saada ihan kunnon vanutuksellakin. Mutta ihana, näyttävä ja lämmin tuote jokatapauksessa!

Uniikki keraaminen nappi on matkatuliainen Barcelonasta jostain käsityömyymälästä vuosien takaa.


Mekkona tyttösellä on täällä aijemminkin esitelty ELLEn Fleese-mekko, jonka tuunasin neljän silmukan neulepötköllä. Siihenkin minulla on pieni pyöröneulekone.http://www.neulanhaltija.blogspot.fi/2011/10/neulova-tati-ja-neulepotkyla.html
Vastaaviin pikku-ukkelin mallisiin koneisiin törmäsin muuten sattumaltaTiger -kaupassa Lahden kauppakeskus Triossa http://www.tiger-stores.fi/pikku-tiger/askartelu.html . Tigerin nettisivujen perusteella siellä näyttää olevan myynnissä muutakin tosi kivaa askartelujuttua ja jonkinlainen käsikäyttöinen neulekonekin, jolla voi työstää vaikka omppuja. Pakko kai käydä ensi kaupunkireissulla ostamassa tai ainakin katsomassa. Tigerin hinnat ovat muuten ihan käsittämättömän alhaiset! Minulle koko kauppa oli ihan uusi tuttavuus.

Tyttösen sylissä on uusin perheenjäsenemme mummin ostama Kultakaivos-koirapehmo. (Mistä ihmeestä lapset keksivät noita mitä mielikuvituksellisempia nimiä leluilleen?!)Tässä vielä kuvat kaulahuivin työstäjistä. Tätä projektia työstimme viikonloppuna toisessa mummilassa. Koska pitihän heidänkin nähdä kyseinen ihme ; ).


5 kommenttia:

 1. Päivä toisensa jälkeen teillä valmistuu mitä upeampia asusteita tosi taitavien pikkuisten käsistä.

  VastaaPoista
 2. Suloista, suloista, suloista kerrassaan! Jätät kyllä mahtavan kulttuuriperinnön lapsillesi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos mitä kaunein kommenteitanne!

  VastaaPoista
 4. Mistä tuollaisen neulokoneen voisi ostaa? Näyttää tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt koneita kirppareilla. Mutta niitä saattaa löytyä näin neulontabuumin aikaa vaikka Halpahalleistakin tms. Myös nettikirppareilta kannattaa tarkistaa tilanne. Oma koneeni on kirpparilta.

   Tekniikka on mukava ja lapsia miellyttävä!

   Tervetuloa blogini lukijaksi!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!