perjantai 30. marraskuuta 2012

Pinoa ja leikkaa -tilkkutyön viimeistelyEhdinpäs saada tämän postauksen vielä marraskuun puolelle, yes! Eikä edes tarvinnut yötöitä tehdä. Pinoa-Leikkaa -peitto merellisin tunnelmin on nyt siis valmis. Ja paitakankaatkin melkein tuhottu. Lopputilkuista syntyi muutama hirsimökki-blokilla tehty nuppupeitto, joista postaus joskus myöhemmin.


Peiton reunoja koristamaan applikoin paitakankaista muutaman lipun. Applikoinnissa en käyttänyt liimaliinoja,  koska halusin niiden "pullottavan" täkin pinnasta. Minulle poikkeukselliseen tyylliin siksakkasin applikaatiot ronskisti reunoiltaan.

Koska en halunnut täyttää koko reunaa lipuilla, päätin kirjoitella koneparsintatekniikalla reunoihin tekstin pätkiä. Ensin ajattelin jotain merellistä ranskaksi, sitten englanniksi, kunnen päätin, että nyt ollaan Suomessa ja meillä on oma oikein hauska kieli. Mitä minä sinne muita kieliä kirjoittelen, Suomen meriltähän tämä täkki ideansakin sai.

Laitoin peliin vähän huumoria ja kirjoitin lokki- aiheisia juttuja kuten "lokki laulaa, lokki nauraa" , "lokki liitää, lokki kiitää" jne. Ehkä hiukan lapsellisia, mutta minä olen hiukan lapsellinen...


Muutoin tikkasin peiton ihan vain tilkkujen saumoja pitkin. Enemmänkin olisi voinut tikata, mutta halusin peitosta kuohkean.
 Mukavaa marraskuun viimeistä päivää ja rauhallista joulukuuta kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihana peitto! Raikas ja jotenkin merellinen, en tiedä oliko tarkoituskin, saaja on varmasti onnellinen! Kivat nuo huovutetut omput! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Peittosi tuo tuulahduksen kesän tyyniltä ja rauhallisilta vesiltä tähän tuuleen ja myrskyyn. Kaunis peitto, liput ja kirjoitus hauska idea peiton reunoilla. Hieno !

  VastaaPoista
 3. Kiva tuo teksti tuolla reinoilla, joka kiemurtelee. Kaunis, harmoninen tunnelma, uskon saajan tykkävän!!! - sisko

  VastaaPoista
 4. Ihanan merellinen työ! Mielenkiintoinen tekniikka, tuota pitää joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommentoijille! Itsekin tykkään tästä täkistä tosi paljon!

  VastaaPoista
 6. Mieletön! :)

  Mun blogissa on muuten sulle jotain pientä;)
  http://neanoan.blogspot.fi/2012/12/tunnustusta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta! Palaan tunnustukseen tuonnempana!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!