lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulu on...tonttuaskareita


Minulle tuli tänään useita viestejä, että "Haloo Neulanhaltija! Missä viipyy joulukalenteripostaus?" Vastaan rehellisesti: Olen ollut kiireinen ja vapaa-ajan istunut lasten kanssa Angry Birds Uno-korttipelin kimpussa. Ehdin vasta nyt koneelle. Sorry!

Varsinaisessa lastemme joulukalenterissa ei tänä vuonna ole mitään poikkeusta viimevuoteen. (Tylsä Bloggari!) Meillä on käytössä http://www.neulanhaltija.blogspot.fi/2011/11/montako-yota-on-jouluun.html -postauksen itse tuunaamani Maileg-pupujoulukalenteri, jonka jokaisesta taskusta löytyy pieni puuha koko perheelle. Tämän päivän puuha oli perinteiset kehitysvammaisten tuki ry:n joulumyyjäiset Niemen toimintakeskuksessa ja pelipäivä lasten kanssa.


Mutta jotain ihanaa teille lukijoille on kuitenkin tässä pitkin joulukuuta tiedossa. Ajattelin nimittäin työstää joulukuun teemalla Joulu on... Postailen teeman alla tänne meidän tämän vuoden jouluvalmisteluja aina joululeipojaisista salaisuuksien kääreisiin ja koristeista joulutunnelmiin ... sitähän joulu on. Haluan jakaa teille meidän perheen suomalaista joulutunnelmaa, sillä ilokseni olen havainnut yhä suuremman lukijakunnan koostuvan ulkosuomalaisista ja ulkomaalaisista lukijoista.

Blogin Joulu on -retkelle lähdemme tämän puisen salkun kera. Salkku löytyi kirpparilta ja se sai sisäänsä aarteen, joka paljastui tänään vasta perheellenikin.

Joulu on .... tonttu-askareita.
Lähes 20-vuotta sitten innostuin nukkekodeista, vaikka ei minulla koskaan sellaista ollut. Tein kuitenkin silloin, suurimmissa luomisen tuskissani, nukenvartaloita tulevaa nukketaloprojektia varten. Löysin nukkien päät ja raajat vanhempieni luota muutama viikko sitten ja nyt päätin luoda niistä tonttuperheen jouluksi.


Tarvittiin piippurassia, huopaa, pellavakuitua, tusseja ja mielikuvitusta.

Ja niin ensimmäinen Tonttula-aiheinen joulukoriste valmistui. (Arvatkaa vain horpattivatko lapset kilvan, että kuvaa nyt äiti tämä äkkiä blogiisi, niin päästään jo sillä leikkimään!)

Ihanaa joulun odotusta teille kaikille! Ja sydämellisesti tervetuloa seuraani te kaikki uudet lukijat ja Neulanhaltijan Facebook -tykkääjät!


6 kommenttia:

 1. Näyttävä koriste, vai lelu, vai molemmat!?

  VastaaPoista
 2. Siis tosi, tosi hieno!!! Varmasti lasten suosikki. Kaikki tavarat vaativat aikansa löytääkseen oman paikkansa ja tarkoituksensa - kuten nämäkin nuken osat:) Et varmaan vielä tuolloin arvannut niiden osien päätyvän tonttujen osiksi: Hieno!
  - sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiva tuli minunkin mielestä ja lasten. Ovat ihan intona! Alunperin olin suunnitellut niistä ihmisnukkeperhettä historiallisine asukokonaisuuksineen ja nytkin mietin, että teen kaksi tonttua, kaksi keijua, kaksi enkeliä, kaksi menninkäistä, mutta kun jäi tonttuvaihde päälle, niin näin siinä sitten kävi ; ).

   Poista
 3. Hieno tonttuporukka! Jokaisella oma rosoinen persoonallisuus! Tykkään kalenteri-ideasta jossa joka päivälle on lupaus aktiviteetistä eikä vain tavaraa!
  Annu

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!