perjantai 7. joulukuuta 2012

Joulu on ... joulukorttitalkoita

 Itsenäisyyspäivänä meillä on perinteisesti kirjoitettu joulukortteja. Niin tehtiin tänäkin vuonna. Pitkästä aikaa kuitenkin myös askartelin kortit itse. Olen nimittäin viimeiset vuodet kuvannut kortteihin lapsiani milloin missäkin jouluteemassa. Kortit ovat tulleet kehityksestä valmiiksi kirjoitettuina kotiin ja omaksi hommaksi on jäänyt vain kirjekuorien kirjoitus. Nyt kun lapsosia on jo "monta", en tahdo enää millään saada otoksia, joissa kaikilla olisi onnistunut ilme kasvoillaan; aina jonkun nenää kutittaa, hius menee silmään tai tulee kesken kuvaussession pissahätä. Päätin siis jättää lapsikuvat historiaan ja kääntää uuden lehden.


Koko päivä, aina aamutunneilta iltatunteihin, näihin sitten menikin. Meillä kun on niin vietävän iso suku ; ), että kortteja tarvitsee työstää melkoinen läjä. Työstin kortit Tiimarin varastomyymälästä lahjoituksena saaduista pilalle menneistä samettikuvista, vanhoista kellastuneista kirjan sivuista ja kartongeista. Ihan kivaa askartelua, vaikka välillä kyllä mietin koko homman järkevyyttä. Kuluttaa nyt päivä moisiin lippusiin, kun kaupasta olisi saanut saman määrän kuvakortteja parilla eurolla. Mutta kaupan kortteja ihanamman tuntuisia nämä kortit ovat, sitä en kiellä, tuo sametti on vaan niin makeeta sormen alla, että...


Myös kirjekuoret saivat samettikoristeet kulmiinsa. Nyt vain kortit postiin ja jännittämään millaisia kortteja posti meidän laatikkoon tänä vuonna kantaa.

Olen säilönyt kaikki, vuosienkin takaiset, saamamme joulukortit suureen laatikkoon. Pitäisi joskus käydä ajan kanssa koko laatikko läpi ja esitellä teille hienoja itse askarreltuja kortteja, joita olen ystäviltäni saanut. Kenties se on ensi joulun teemana, tiedä häntä...

Mukavaa alkavaa viikkoa ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille ja FB tykkääjille! 50 000 lukuklikkauksen rajakin meni rikki itsenäisyyspäivän kunniaksi, kiva, kiva! Kiitos mielenkiinnosta blogiani kohtaan rakkaat lukijat!

8 kommenttia:

 1. Kyllä oli upeita joulukortteja ja niin vanhan ajan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri vanhan ajan tunnelmaa tavoittelinkin, mutta ilman tonttu- tai olkiteemaa.

   Poista
 2. Monesti yksinkertainen on tyylikästä. Näissä sinun tekemissäsi korteissa on juuri sitä: yksinkertaista tyyllikkyyttä. Ovat hyvin kauniita joulutervehdyksiä.

  VastaaPoista
 3. Lapsuudenkodissani säilytettiin kaikki joulukortit isossa muovikassissa, ja minusta oli aivan ihana plärätä niitä läpi. En tiedä mitä korttikassille tapahtui, se on varmaan jo edesmenneen talon kanssa hävinnyt. Itse kotoa lähdön jälkeen ehdin vaihtaa kaupunkia ja maata niin monta kertaa, etteivät myöhemmin, paljon vähemmissä lukumäärissä, saamani joulutervehdykset pysyneet menossa mukana. Nyt pysyvä asuinsija on kuitenkin ollut jos sen verran kauan, että uusi korttikokoelma on alkanut jo kasvaa (tosin nykyään tervehdyksistä suurin osa tulee harmi kyllä sähköisesti), ja voin taas ihailla persoonallisia itse tehtyjä kortteja ja rakkaiden tervehdyksiä vuosien varrelta. Itse tehdyt kortit ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minun lapsuuteni kodissa on kortit (kaikki kortit!) säilötty kautta aikain. Sain juuri äidiltä laatikon vanhoja kirjeitä ja kortteja. Kyllä meinasi itku tulla, kun huomasin unohtaneeni niin monta ystävää vuosien varrelta. Oli jännää lukea kuinka läheinen kaveri oli ollut monen nykyään aikuiseksi varttuneen ihmisen kanssa.

   Kiitos teille kaikille, jotka olette kulkeneet elämässäni mukana hetken tai kauemmin!

   Poista
 4. Täällä korttia odotellaan:) Mietin itse juuri tänään tuota itsetekemisen vaivaa ja tätä suurta sukua. Toisaalta tämä kaikki näpertely kuuluu joulunaikaan ja onhan se kiva laittaa käsintehtyä postipoikien ja-tyttöjen kuljetettavaksi. Estetiikan iloa joulun odotukseenne! T; Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi jouluna laitan tänne korttikavalkadia minun saamistani askarrelluista korteista - niitä piisaa... Sinultakin näyttää joukossa olevan muutama ihanuus!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!