tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulu on ... lasten joulunäytelmiä


Eilen aamulla meiltä lähti naapuriin jouluevankeliumia esittämään Josef, Maria, enkeli, paimen, kaksi lammasta, Jeesus-vauvanukke ja paljon paljon muuta rekvisiittaa. Kyynel silmissä lasten esitystä sitten spiikkasin, kun kaksi-vuotiaskin niin hienosti muisti enkelin tehtävät ja vuorosanat. Kyllä lapset ovat ihania! Joulun tarina muuttui niin käsinkosketeltavan todeksi heidän kanssaan.


Vaikka meillä on roolivaatteita lähtöön jos toiseenkin, enkelin vaatteita meillä ei ollut. Niinpä minä nuukana äitinä hyvästelin lastemme äitiyspakkauspahvilaatikon (lastemme ensisänky) koristesuojana palvelleen puuvillaisen käsinvirkatuin pitsein koristellun päällisen ja työstin siitä perinteisen enkelin mekon.


Eipä tällä meidän perheessä enää taida olla käyttöä, kun ikä alkaa painaa jo äitiä ja isääkin. Ja nämä nykyisetkin työllistävät jo ihan täyspäiväisesti ; ).Viimeisin vauvamme sai toimia enkelinä ja mekko leikattiin hänen kroppansa ollessa kaavana. Ilmeisesti lapsella on enkelimäisiä yliluonnollisia kykyjä, kun hän sai jalkansakin kuvassa läpinäkyviksi...


Mekko valmistui vartissa. Lisäksi työstin valkoisesta miesten paitakankaasta (Kiitos, Katri R!) pulleat enkelin siivet pikkuiseen selkään... ja virkkasin kuparilangasta sormivirkkauksena sädekehän.

Sivet kiinnitettiin olkainruseteilla selkään.  Siipien sisälle sain tuhottua yhden käytöstä poistetun lastentyynyn sisukset. Eli kierrätystä taas parhaimmilaan...


Tässä vielä kuvat Joosefista, Mariasta, paimenesta ja Jeesus-vauvasta.


Ihanaa joulunaikaa kaikille!5 kommenttia:

 1. Voi kun hienot asut! Kyllä on taas jaksettu nähdä vaivaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka suloisia! On hienoa, että lapset muistavat joulun oikean sanoman kaiken tonttuilun keskellä.

  VastaaPoista
 3. Oi, tyttösi on niin suloinen pieni enkeli tädinkin mielestä! Ja Joosefkin näyttää ihan oikealta, kuin Raamatusta itseltään :) Kiva, kun tuollaisia järjestätte.
  - Heidi

  VastaaPoista
 4. Lapset olivat kyllä ihania ja eläytivät rooleihinsa täysillä. Tosin tuo enkeli kutsuu kyllä itseään joulukeijuksi ; )

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!