sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulu on ... askartelujaKuinka Brion palikoista ja sanomalehdistä saa joulujuttuja. Kas näin...Taitellaan sanomalehtiaukeama useaan kertaan: puoliksi, puoliksi, puoliksi, puoliksi jne.... Leikataan siitä kuusen puolikas.Toistetaan tämä kahdesta neljään kertaan. Jos teet kuusen kahdesta nipusta, siitä tulee lehvästötään ilmavampi ja harvempi suomalainen kuusi. Jos neljään kertaan, tulee kuusesta sellainen uhkea Amerikan joulukuusi. Kuusen lehvästöniput ommellaan ompelukoneella keskeltä, jotta paperit tarttuvat toisiinsa kiinni.


Lehvästöt liimataan toisiinsa kiinni ommelkohdastaan n. 1 cm leveydeltä.
Pöyhitään kuusi tasaisen kauniiksi ja liimataan kanta kiinni. Ja ihaillaan tuotosta. Kuusen lehvät voi myös koristella klitteriliimalla, paljeteilla tms.
Tein myös muutaman tontun ja enkelin ideoiksia pienimmille askartelijoille, joilla saattaa olla vielä hankaluuksian saksien käytön kanssa.

Ja allergisille piti myös työstää joulumänty ; ) ja yhden kuusen kokeilin työstää myös kartioksi. Kartiokuusi on työstetty myttäämällä sanomalehti vesi-erikeepper-seoksen avulla kartioksi ja tämän jälkeen päällystämällä se sahalaitaiseksi leikatuilla sanomalehtisiivuilla. Kuvissa esiintyvät "räsymatot" työstettiin lasten kanssa Playmobil, Barbie ja Maileg -leikkeihin. Lapset teki niitä ihan intoa puhkuen. Niitä jaetaan myös joululahjoiksi kamuille ; ). Postaan niiden ohjeet ensi viikolla.


2 kommenttia:

  1. Kaunista kierrätysmateriaalin käyttöä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nämä sopivat meidän kotiin ja lasten leikkeihin paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!