maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulu on .... perinnettä
Mitä perinteitä jouluun kuuluu? Mitkä ovat joulun värejä? Miltä joulu tuoksuu? Miltä joulu maistuu? Mikä tekee joulun? Näitä asioita olemme käyneet lasten kanssa läpi nyt joulukuun ajan. Jokaisella on perinteistä omat näkemyksensä, mutta jotain yhteistä lasten jouluperinteistä kuitenkin löytyy: Punainen ja valkoinen, tähti ja kuusi, suklaa ja kinkku, enkeli ja tonttu, kynttilät ja hämärä, piparit ja joulutortut sekä tietysti joulupukki ja paketit.


Joulukeskustelujen saattelemana työstimme nukkekotiin, Mailegeille, Playmobileille ja Barbeille joulumattoja. Tämä tekniikka oli lasten mielestä ihan huippu kivaa. Mattoja syntyi hetkessä kahdelta tehokkaalta lapselta (2 v ja 5 v) yli 20 kpl!

Matto työstettiin leikkaamalla maitotölkki neljätä sivultaan kaisteleiksi. Kaistaleeseen levitettiin Erikeepper-liimaa. Liiman päälle lapset liimasivat jämäkankaista leikkaamiani 1 cm levyisiä kangaskaitaleita vieriviereen itse oman mielensä mukaan. Helppoa ja nopeaa! Lopputulos on ihanan perinteistä suomalaista räsymattotyyliä!


Tunnelmallista joulun odotusta kaikille!8 kommenttia:

 1. Oi, ihana idea nuo matot! Niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo oivallus oli taas yksi huippuhyvistä öisistä neronleimauksistani ; ). Yksinkertaista muotoilua, helppoa & kivaa puuhastelua, eikä kukkarokaan keventynyt yhtään.

   Poista
 2. ihana idea, kiitos tuota tullaan tekemään lapsen kans... ja meneepä kankaan silputki hyötykäyttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Kangasta ei kannatta heittää roskiin. Pienistäkin paloista voi tehdä vaikka mitä!

   Poista
 3. Todella hienoja, tuosta voisi soveltaa kortteja, kirjanmerkkejä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin ajatus lähti heti protojen jälkeen hyrräämään vaikka mihin sovellutuksiin.

   Poista
 4. Kivoja, taidanpa lainata ideaasi!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!