keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulu on ... lasten kulttuurielämyksiä


Meidän perheessä yritetään parhaamme mukaan ottaa irti mahdollisimman paljon Lahden kaupungin lasten kulttuuritarjonnasta. Nyt joulun alla olemme laulaneet lasten kauneimpia joululauluja kirkossa, osallistuneet monenmoisiin myyjäisiin ja askarteluhetkiin, käyneet useassa nukketeatteriesityksessä kirjastoissa, nauttineet lastenteatterista, satutunneista ja konserteista. Torin joulukylään on tutustuttu, mutta keskustan seimikierros on vielä tekemättä. Sinne marssitaan ensi viikolla.


Tänään teimme mahtavan retken lasten kanssa Launeen kirjastoon Nukketeatteri PikkuKulkurin Siilin joulu - näytelmää katsomaan. Nämä nukketeatterit ovat joka kerta aivan mahtavia ja vieläpä ilmaisia! Kiitos Lahden kulttuurimäärärahojen päättäjille, teillä on hyvä maku ja arvot paikallaan! Me nautimme taas suunnattomasti!!!


Tässä muutamia kuvia PikkuKulkurin esityksestä, joka pohjautui tällä kertaa M.Christina Butlerin lastenkirjaan Siilin joulu. Huomatkaa upeat yksikertaisen näyttävät lavasteet ja hienot huovuteut eläinnuket.
Illalla sitten meilläkin kovasti esitettiin omia versioita omilla käsinukeillamme ja huovuttamani Hagrid -lohikäärme (ylin kuva) sai taas kyytiä.

Tänään meillä myös askarreltiin hienoja joululahjajuttuja, joista postaus tiedossa myöhemmin ja sain myös lähetettyä PÄKSiin 8 kpl ompelemiani nuppupeittoja, joista lisää seuraavassa Joulu on.... -postauksessa.

Taianomaista 12/12/12 -päivää kaikille lukijoille!

5 kommenttia:

 1. Nukketeattriesitys OLI mahtava! Hyvät kuvat sait sieltä otettua tänne meidän kaikkien iloksi. Ja lavasteiden yksinkertaisuus puhutteli. Selkeää ja yksinkertaista. Ei aina tarvita sen kummempaa. Varsinkin kun nuo eläimet olivat niin elävän näköisiä. Hyvää joulunodotusta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitko sinäkin siellä? Olisit vain nykäissyt hihasta, jos vaikka tunnistit minut. On kiva aina jutella ihmisten kanssa, kun en täältä Lahdesta niin paljon ihmisiä edes tunne.

   Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
  2. Olin. Istuin ikäänkuin vastapäätäsi ikkunoiden alla. Mieli teki tulla juttelemaan... Ehkä ensikerralla rohkenenkin.

   Poista
 2. Hei, Neulanhaltija. Olisin ilahtunut, jos kertoisit blogissasi vielä enemmän päivistäsi lasten kanssa. Monet varmaan ihmettelevät kuinka ehdit ja jaksat touhuta näin paljon. Olisi kiva lukea päiväsi kulusta tarkemminkin ja mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan myös perhepäivähoitajan työkuvasta. Olen nähnyt sinua silloin tällöin lapsiryhmäsi kanssa ja olet aina niin iloinen ja energisen oloinen. Näkee, että jokainen lapsi on sinulle arvokas.

  T: Sivusta sinua seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen lapsi on toisaan arvokas! Kiva, jos tämä ajatus välittyy minusta tekojen kautta uloskin päin! Palaan tähän yllä olevaan toiveeseesi keväämmällä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!