sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulu on... oman sopen rauhaa


Jokainen tarvitsee oman soppensa, jossa hiljentyä. Meidän 5-vuotias sai nyt omansa. Roudasimme tänään ison määrän tavaraa Lahden Lanttilan kirpparille ja teimme muutamien viimepäivien aikana suureellisen huoneiden vaihto- / uusiokäyttöprojektin. Nyt meillä on kahden monitoimihuoneen sijasta lapsen oma huone ja erillisellä sisäänkäynnillä oleva kirjastohuone. Miten emme olleet oivaltaneet tätä huonesijoittelua aijemmin?


Lapsi sai valita kaikki huoneensa kalusteet itse kotoamme ja varastostamme löytyneistä kalusteista. Mitään uutta emme hankkineet. Tavarat vain vaihtoivat paikkaa ja paljon tavaraa nakattiin surutta pois. Ihania unohdettuja juttuja löytyi ja koko koti tuntui muutosten jälkeen kuin uudelta.


Pojillamme on oma settipaja -blogi. Nyt uudessa huoneessa settien rakentelu on entistä palkitsevampaa. Tässä huoneessa säilytettään vain Playmobil -figureja ja isoveljen huoneessa Legoja. Ja kukin vastaa itse oman tonttinsa siisteydestä.

Äitikin sai säilyttää vielä vanhan pöytäkoneensa armollisen lapsensa huoneessa, kunhan sillä vain silloin tällöin saa pelata tilavuokran asemesta Lego- ja Playmobil-pelejä.


Lapsen suurin joululahjatoive on nyt täyttynyt. Viisi-vuotias on ylennetty oman huoneen herraksi!

(Kirjastohuoneestakin tuli ihana, mutta siitä lisää tuonnempana. Juhlimme siellä tänään tupaantuliaisia glögin, croissanttien, mutakakun ja kutkuttavien joulutarinoiden kera.)

8 kommenttia:

 1. Teitte hieman perusteellisemman joulusiivouksen ;)
  Onnea T:lle oman huoneen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos, kun harvoin siivoaa, niin sitä siivoaa sitten kunnolla ; )

   Poista
 2. Kaunis, selkeä huone! Hienoja vanhoja puuhuonekaluja sekä valaisimia ja nautittavan rauhallinen tunnelma, jota harvoin lastenhuoneissa tapaa. Oma rauhoittava tila on meille jokaiselle tarpeen, jotta jaksaa tässä kiihkeätempoisessa yhteiskunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, jokainen todellakin tarvitsee tyhjää tilaa ympärilleen, jotta aivojen jatkuva kiihkeätempoinen kuormitus voi hetkeksi hellittää.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Tunnustus-joululahjasta, palaan tunnustukseen tuonnempana!

   Poista
 4. Oletko itse huovuttanut huoneen huopatekstiilit? Entä entistänyt huonekalut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki huoneen huopatekstiilit ovat käsialaani ja omaa designiani. Huonekalut on mieheni entisöimiä ja vanha pulpetti on peräisin äitini lapsuuden koulusta. Playmobil-vitriinikaappi saatiin lahjoituksena. Lamput olen ostantut käytettyinä. Kattolamppu on Tapio Wirkkalan käsialaa ja jalkalamppu Verner Pantonin käsialaa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!