torstai 20. joulukuuta 2012

Joulu on ... suklaata ja karamellejäMinulla on joka joulu tapana valmistaa osa joulumakeisista itse. Niin tein tänäkin vuonna, toisin tänään minulla oli apuna kymmenen innokasta pientä kättä. Joten helpolla pääsin tästäkin urakasta ; )

 Neulanhaltijan aprikoosikonvehdit

200 g pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
5 rkl tummaa kakaojauhetta
2 dl kuivattuja aprikooseja silputtuna pieneksi.
2,5 dl mysliä (voi sisältää pähkinäitä ja kuivahedelmien paloja. Pilko ne kuitenkin pieniksi ensin!)


... Ja palleroiden päälle vielä
350 g taloussuklaata, tummaa tai vaaleaa, maun mukaan.
Sekoita kaikki aineet yhtenäiseksi massaksi. Muotoile massasta pieniä palloja. Laita pallot kylmään ainakin tunniksi.Kierittele kovettuneet pallot pikaisesti yksitellen sulassa suklaassa. Suklaa on hyvä sulattaa vesihauteessa kattilassa. Älä anna suklaan kiehahtaa!


Laita konvehdit kylmään. Asettele ne kauniisiin rasioihin tai kääreisiin ja säilytä niitä kylmässä. Konvehdit nautitaan hieman lämmenneinä.
Me teimme konvehdeille (niiden lasten kanssa, jotka vielä jaksoivat askarrella) kierrätyspaperipruutat. Näissä pruutissa konvehdit on kiva laittaa pöytään tai kuuseen kahvittelun ajaksi.Teimme myös vessapaperirullista ja tapetin palasista jättikarkkeja jouluasetelmia varten.  Jättikarkit täytettiin Pihlaja -karkeilla. Enkeli -suklailla ja Julia -konvehdeilla. Jouluna on sitten kiva kääriä jättikarkkien papereita auki ja jännittää minkälaisia karamelleja mistäkin jättikaramellista paljastuu.

2 kommenttia:

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!