maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulu on...antamista vailla vastalahjaaMeidän jouluperinteeseen on kuulunut, aina lapsuudestani lähtien, joululahjojen antaminen myös vähäosaisimmille. Mielestäni juuri antaminen vailla vasta vuoroisuutta onkin joulun ydinajatus.

Viemme lasten kanssa aina Joulupuu keräykseen Lahden kauppahalliin lahjan kultakin lapselta ikäiselleen lapselle. Lapsille konkreettisen lahjan antaminen toiselle jota ei edes tunne, on mitä parhainta oppia. Joulupuu keräys on voimassa vielä 15.12.2012 asti.

Näin osallistut Joulupuu keräykseen

1. Hanki lapselle kaupasta uusi lahja tai tee lahja itse. Rahaa tai käytettyä tavaraa ei tässä keräyksessä oteta vastaan.
2. Vie lahja joulukuusen alle kauppahalliin.
3. Valitse kuusesta kortti, jossa lukee saajan sukupuoli ja ikä esim. tyttö 0-1 v tai poika 15-17 v.
4. Kiinnitä pakettikortti lahjaan ja laita lahja kuusen vierellä olevaan koriin.Joulupuukeräyksen ohella meillä on tapana vuosittain lahjoittaa käyttökelpoista meille tarpeetonta tavaraa myös Pelastusarmeijan joulupatoihin. Joulun alla oman kodin riisuminen turhasta on puhdistava kokemus. Vielä kun omalla turhalla voi auttaa toista, niin mikä sen mukavampaa. Joulupadat ovat kauppojen vierustoilla 17.12-22.12.2012.
Kuva: http://victoriamedia.fi/2012/11/28/pelastusarmeijan-joulupata-apu-joka-muutti-elaman/

Lahjoita toimeentulo kehitysmaan perheelle.

Joka joulu ostamme myös yhden ainnettoman paketin joko Kirkon Ulkomaanavun tai Wold Visioin kautta. Tämä on myös konkreettinen tapa näyttää lapsille, että maailma on meidän kaikkien yhteinen. Suosittelen! Linkkejä toisenlaisiin joululahjoihin löytyy tuolta sivupalkista kohdasta Neulanhaltijalle tärkeät linkit.Yksi ihminen ei voi pelastaa maailmaa, mutta jos jokainen ihminen pelastaa edes yhden ihmisen, koko maailma pelastuu ; ).

Kuva yllä http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/


Niin ja niille blogin lukijoille, jotka uskottelevat lapsilleen Joulupukin ja Tonttujen tuovan kaikki lahjat tiedoksi, että tuo se Joulupukki meilläkin lahjat. Tosin lapset tietävät jo pienenä, että lahjat ovat meidän itsemme ostamia tai tekemiä. Joulupukki toimii lahjojen postimiehenä. Hyvin on toiminut ja olen äitinä niin onnellinen, että lapseni osaavat kiittää jokaista lahjanantajaa juuri siitä häneltä saadusta lahjasta! Eikä heidän tarvitse myöskään kipuilla pelon sekaisissa tunteissa ennen joulua, että onko sitä tullut oltua tarpeeksi kiltti. Lahjat annetaan kodin varojen mukaan rakkaudella, ei palkintona hyvästä käytöksestä. Tässäkin kuvassa järkyttävä määrä lahjoja viime vuoden sukujoulusta. Huh, huh!
2 kommenttia:

  1. SAmoin minäkin täällä teen ja olenkin kerännyt jo kuukausia lahjoja hyvän mielen kuusen alle :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta tuon Joulupuu-keräyksen puolesta.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!