keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulu on ... puhtautta

 Eilen huovutimme kuuden lapsen kera huopasaippuoita joululahjoiksi.

Lapset rakastavat huovutusta. Vielä illalla nukkumaan mennessäkin pari lasta myhäili onnessaan, että olipa ihanaa pitkästä aikaa huovuttaa, Minä myhäilin myös: taas villat vähenivät hieman varaston hyllyltä ja muutama pukkujoulumuistiainen tuli valmiiksi.


 Huopasaippuan idea ei ole omani, vaan näitä tapaa silloin tällöin myyjäisisissä ja netistäkin löytyy useita blogeja, joissa näitä esitellään. Itse heräsin ajatukseen vasta nyt, kun seurakuntamme diakonissa (kiitos, Sirkku!) kertoi huovuttaneensa näitä vanhusten kanssa. Huopasaippuassa siis yksinkertaisuudessaan huovutetaan saippua villan sisään ja kun käsiä sitten jatkossa tälllä saippualla pesee, se hieroo mukavasti käsiä eikä luistele pois pikkuisistakaan käsistä.


Päällä huovuttajilla oli Klinika+ tuotemerkiltä saadut sateenvarjoista ommellut puuhaessut. Kiitos!   http://www.klinikadesigns.com/Ja tässä ihastuttavia tuotoksiamme.9 kommenttia:

 1. Tuota ideaa on meilläkin kokeiltu, mutta jostain syystä emme saaneet oikein onnistumaan... Liekohän ollut perustavaa laatua oleva tekniikkavirhe tai sitten liian vähän villaa. :o) Ihania ja herkullisen näköisiä saippuoita olette tehneet!

  VastaaPoista
 2. Onpas hieno idea ja todella kiva saippuan käyttötapa! Lapset tykkäävät tälläisestä puuhastelusta, itsekin olen tyttäreni kanssa huovuttanut!

  VastaaPoista
 3. IHANIA JA NIIN KAUNIITA! KUIN KORUJA.

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus ja otsikko. Joulu on...puhtautta -otsikon alta ei paljastunutkaan varsinaisesti joulusiivousta, kiva :)

  VastaaPoista
 5. Huovuttuuko toi villa entisestään kun saippua pienenee käytössä? Vai häviikö se saippua sisältä vaan sitten olemattomiin ja jäljelle jää villakasa? :) Kivannäkösiä kyllä ja Tiger -mikä ihana kauppa! ;) Taitaapi olla saippuat sieltä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos lämmin kaikille kommentoijille! Villa tosiaan huopuu entisestään aina kun saippuaa käyttää. Kun saippua lopulta loppuu villakuoren sisältä, villasta jää jäljelle pieni tyyny, jota voi vaikka neulatyynynä tai pikkulelujen tyynynä käyttää.. Tigeristä on saippuat, kyllä. Varsinainen ihanan tavaran halpakauppa! Kiva kun saatiin se tänne Lahteenkin.

  VastaaPoista
 7. Hei, voisitko nopsaan vinkkaista huovutusta hyvin vähän osaavalle, että miten tuommoinen aloitetaan. Aloitetaanko heti saippuan ympärille, vai pitääkö villaa ensin huovuttaa levynä ilman saippuapalaa? Kiitos mestariope!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa pyöräytetään kuivana levynä heti suoraan saippuapalan päälle ja sitten koko mötikkä kastetaan lämpimässä vedessä. Kevyttä hankausta ja kun kerrokset eivät ole enää väljät voi voimaa lisätäkin. Me huovutimme näitä lasten kanssa n 20 min ja sitten pidimme kahden päivän paussin, jonka jälkeen huovutettiin vielä 10 min. Tuo tauko oli hyvä, koska villa pääsi välillä kuivahtamaan. Huopasaippuaa ei huuhdella olllenkaan kuten huopatöitä yleensä. Saippua saa kuivua huovan pintaan. Todella helppoa ja terapeuttista. Aluksi pitää vain muistaa hellät otteet ja laittaa villaa tarpeeksi eli n 0,3 cm - 0,5 cm (kuivana) kauttaaltaan saippuan ympäri. Kun villaa on tarpeeksi se myös huopuu!

   Poista
 8. Hauska idea! Pitääpä heti kokeilla. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!