tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulu on... pikkuleipureita


Koska joulu on myös herkkuja. Meillä on työstetty tänään suussa sulavaa. Ah!Meidän joulutorttumme ovat aina rusetteja. Näiden askartelu on hyvää aivojumppaa pikkuleipureille.


Ja piparit leivotaan aina itsetehdystä taikinasta, äidiltäni perityn ohjeen mukaan. Kaupan pakastetaikinasta valmistetut joulupiparit eivät meille maistu. Mutta nämä kyllä! Pitää ihan osa piilottaa, ettei kaikki katoa jo ennen jouluaattoa ja joulupäivää.


Herkkutarjottimelle lapset askartelivat piirrustuspaperista lumihiutale-tekniikalla pitsiset kakkupaperit.

" Tervetuloa herkkupöytään!"


2 kommenttia:

 1. Onpas herkullisen näköistä!

  Onneksi jouluun ei enää kovin pitkä aika ole, niin ehkäpä pikkuiset tonttuset malttaa pitää näppinsä kurissa eikä vieraile piparirasialla - ainakaan kovin montaa kertaa :)

  Itse en pipareista niin paljoa välitä, mutta piiloon ne on meilläkin laitetteva, ettei mies ennen aikojaan purkkia tyhjäksi syö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset malttavat itsensä kun vieressä on Bergmansin ohuet Sydänpiparit -pipareita, joita saa syödä ; ). Meillä itseasiassa säilyy muutoinkin herkut hyvin, kun "tylsä äiti" pakottaa aina ensin syömään ruisleivän välipalaksi ja sitten vasta on herkkujen aika... Ja jos kaikki herkut syö kerralla, niin sitten seuraavaan herkkuhetkeen ei jää mitään suuhun pantavaa...

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!