sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Piiperryksiä sadepäivän iloksi


Sataa, sataa, ropisee....

Lapset ovat olleet sadepäivän iloksi vauhdikkaita - vanhemmat eivät. Eilen viimeiseen asti nuoltu ja siivottu koti on muutaman lelukaapin tyhjennys- ja majanrakennusleikin jälkiltä vain haalea muisto. Jotta lapsille jäisi jotain muutakin muistoa kuin siisteydestä nalkuttava äiti, oli minun päästettävä höyryjä pitkästä aikaa piiperryskäsitöiden parissa.
Sain tässä taannoin siskoltani ihastuttavia potretteja hänen lapsosistaan. Minulla ei kuitenkaan ollut kuviin sopivia kehyksiä varastoissani, joten tänään askartelin ne. Muistatteko vanhan kirjan, jonka sivuista olen työstänyt jos jotakin? Nyt hyvin palvellut kirja sai uuden elämän valokuvakehyksenä. Yksinkertaisien vanhanajan kehyksien valmistamiseen ei tarvinnut kuin 5 minuuttia aikaa, mattoleikkurin, pitsinauhaa ja tipan liimaa. 


Kehysaskareiden ohella sain toimia tänään nalle-kirurgina.Tyttäreni löysi tämän jonkun pikkuserkkunsa hylkäämän hellyyttävän käsiviallisen nallen setäni luota ja toi sen kotiimme lelusairaalaan. Olen joskus työstänyt ja korjannut nalleja enemmänkin, joten varastoistani löytyi nallelle uusi nivel. Jotta nivel voitiin korjata, piti nalle ensin nukuttaa ja ratkoa sen käsi- & selkäsauma auki.Vanujen tyhjentämisen jälkeen, nallelle kiinnitettiin uusi kolmiosaoinen muovinivel sekä täytettiin nalle uudelleen vanulla napakaksi. (Niveliä voi ostaa mm. Sinellistä.)Ja niin nalle tuli terveeksi ja voi kuinka hyvänä sitä loppupäivä pidettiin. Nimekseen nalle sai Jasmiini, setäni pihalla tuoksuneen Jasmiini-pensaan mukaan.

Minullekin tuli hiukan parempi mieli, kun sai jotain näkyvääkin aikaan. Katoinkin sitten hymyssäsuin perheelle sadepäivän kahvikestit ensikertaa siihen pikuhiljaa valmistuvaan uuteen työtilaani.Paljon on vielä muutosprojektissamme kesken. Puuttuu ainakin vielä yksi ompelupöytä, sähkötyöt, valaisimet, pari baarijakkaraa tuolle korkeammalle leikkuupöydälle sekä muutama pienehkö maalausurakka, mutta paremman puolella jo ollaan. Laitan tänne kunnon kuvia sitten kun projekti on valmis ja on tupareiden aika : ). Toivottavasti sinäkin pääset jollekin tulevaisuudessa työtilassani järjestämälleni käsityöillanvietolle : ). Käsitöiden tekeminen yhdessä on niin älyttömän palkitsevaa ja kivaa ajanvietettä!!!!

12 kommenttia:

 1. Ihana kehys! Mainio idea ja kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Työhuoneesta alkaa kuoriutumaan oikein kaunis! Oletko jo päättänyt milloin ensimmäinen kurssi alkaa?

  VastaaPoista
 3. Oi onnea, on nalle kunnossa taas.

  VastaaPoista
 4. Upea kehys! Houkutteleva työtila tulossa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Niitä on aina niin mukava lukea!!!!!

  Työhuone valmistuu pikkuhiljaa. Ensimmäiset kurssit olisi haaveissa pitää lokakuun alussa. Tavoite olisi työllistää itseni taas koulutukseni mukaisesti opettamalla, omassa opetustilassani / työtilassani. Laitan tänne tietoa milloin ja millaisia kursseja alan pitämään ja koska niille voi alkaa ilmottautumaan. Ainakin tilkkutöitä ja konekirjontaa on tiedossa!

  VastaaPoista
 6. Onko vanhempi-lapsi kursseja tiedossa? T. Katri & Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea tarjotaan kyllä ; ). Niin aikuisille kuin lapsille ja aikuisille+lapsille! Tervetuloa!

   Poista
 7. Hei! Löysin blogiisi kun etsin ohjetta muovinivelien käytöstä. Sain mummultani kaksi pussillista erikokoisia niveleksi paljastuneita osia ja ajattelin lähteä kokeilemaan nukeissa ja nalleissa. Nalleihin olen ennen tehnyt vain jämäkällä langalla liikkuvat raajat. Saamani nivelet on juuri tuollaisia kolmiosaisia mitä sinun kuvassa näkyy. Ongelma on etten tiedä mitä asettelen mihinkin osaan ja miten. :P jaksaisitko selventää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kysyt tarkennusta. Yritän sitä nyt antaa. Eli nivelissä on yleensä 3 osaa. Yhdessä osassa on tappi, toinen on tasainen renkula ja kolmas on renkula, jonka sisällä on hampaat. Nallen masun sisältä raajan kohdalta työnnetään tapillisen osan tappi pienen reijän läpi karvapuolelle. Tappiin työnnetään renkula ja sitten raaja (jossa myös pieni reikä), johon masu halutaan yhdistää. Lopulta tappi sidotaan kiinni raajaan painamalla se hampaallinen renkula niin tiukasti tappiin kuin mahdollista. Älä testaa tätä, vaan tee näin suoraan nalleen. testattua niveltä ei nimittäin saa ikinä auki. Jos nallen kangas on liestyvää voi reijät tukea sisäpuolelta tukikankaalla tms. Onnea nalleiluun. Se on kivaa puuhaa!

   Poista
  2. Kiitos oikein paljon neuvoista, nyt ymmärsin! :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!