maanantai 16. syyskuuta 2013

Leikkisynttärikekkerit


Ihana viikonloppu takana. Ja todella mielenkiintoinen ja tapahtumarikas viikko edessä. Eilinen huipentui meidän perheen yhteisiin leikkisynttärikekkereihin. 


Synttärisankarina oli nuorimmaisemme pehmokoira nimetään "Kultakaivos". Synttäreitä varten työstimme lasten kanssa läjäpäin pikkuherkkuja. 
Ensin rasvasimme pienet ja isommatkin kätöset ja sitten tartuimme innokkaina Sinellistä perjantaina hankittuihin askartelumateriaaleihin.Herkkujen valmistukseen käytimme valkoista ja terrakotan väristä savea, joka kuivaa ilman vaikutuksesta (ei tarvitse uunia) ja Foam Clay - massaa, jota nimitämme lasten kanssa nomparellimassaksi.

Ja lisäksi herkkujen koristeluun hyödynsimme kaiken maailman helmiä, joita varastoni pursuilee siellä ja täällä.

Lopputulos Kultakaivoksen synttärikekkereille oli tämän tapainen. Mm.näitä herkkuja valmistamme myös kädentaitosynttäreilläni, joita tuolla työhuoneellani tarjoan. Meillä näitä herkkuja valmistivat yhtä suurella innolla niin tytöt kuin pojatkin. Kukapa ei herkuista tykkäisi?!

Herkkujen lisäksi meidän kolmevuotias teki ihan itsesuunnitellen mielestäni aivan mahtavia kutsukortteja helmistä ja kirjatuunauksista ylijääneistä kirjansivuista.On hienoa nähdä kuinka lapsetkin nauttivat työhuoneellani touhuamisesta. Huone on lähes aina käytössä. Olen siitä hyvin hyvin onnellinen : ).


 Mukavaa viikkoa teille kaikille lasten kädentaitojen siivittämänä!

Ja kädentaitojen ohjaajat ja lapsiryhmät. Lokakuun ajan tarjoan ILMAISEKSI "Prinsessa ja herne" -pöytäteatteria Lahden alueella. Ottakaa reilusti yhteyttä niin sovitaan esitys ja kerron esityksestä tarkemmin. Mm näitä juuri syntyneitä herkkuja on nähtävillä kyseisen esityksen juhlapöydässä!

6 kommenttia:

 1. www.neulanhaltijantyohuone.blogspot.com.
  Tämä linkki ei harmi kyllä toimi :(
  T:Elina J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit. Kiitos kun ilmoitit. Nyt linkki toimii http://neulanhaltijantyohuone.blogspot.fi/

   Poista
 2. Aikasta ihania! -Heidi

  VastaaPoista
 3. Ihania, kauniita ja herkullisen näköisiä. Meilläkin tehhään paljon "askarteluja" poikien tai pojan kans. :) Nuo kutsukortit on kyllä kauniita oivalluksia pieneltä.

  VastaaPoista
 4. Ihania herkkuja. Näistä meidän pikkuväki varmasti innostusi. Saisiko tästä kurssia työhuoneellesi?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentaista! Askartelut ovat mukavia, etenkin kun ne tehdään niin kestäviksi ja kestävistä materiaaleista, että niillä voi leikkiäkin.

  Opetan leikkiherkkujen tekoa käsityösynttäreilläni, mutta tottakai pidän leikki-herkkukutsu-kurssinkin, jos kysyntää on. Kurssien räätälöinti asiakkaiden toiveiden mukaan on nimenomaan periaatteeni.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!