tiistai 24. syyskuuta 2013

Pannymyssy vanhasta käsipyyhetelineen liinasta


Eilinen työhuoneeni avoiminen ovien päivä ei houkutellut paikalle väkeä minun ja lasteni odottamalla tavalla. Päivä kului pääosin yksin ommellen, lasten kanssa koruja tehden ja leivonnaisten tuoksua nuuhkien aamusta iltamyöhään. Ilokseni sain kuitenkin heti aamutuimaan kaksi innokasta tulevaa asiakasta tutustumaan tiloihini ja heittelemään ideoita työhuoneeni kehittämiseksi. Kiitos Sanna ja Maija seurasta! Kun puurtaa paljon yksin (lue ilman aikuista seuraa) on jokainen aikuisvierailu kultaakin arvokkaampaa.

Eilisen teemanani työhuoneella oli pannumyssy. Työstin päivän aikana yhden myssyn tulevalle pannumyssykurssilleni. Tässä myssyssä suunnittelun ideana toimi Aino-mummoni vanha keittiön käsipyyhepeitto. Peitto oli aikojen saatossa pahasti repeytynyt ja osa kirjonnoista oli purkautunut innokkaiden pikkukynsien rapsuttelusta. Esimerkiksi prinsessan vierellä oleva bambi oli haihtunut mummon luo taivaantuuliin jo ajat sitten.


Applikoin jäljellä olleet pyyheliinapeiton kuvat vapaalla konekirjonnalla kirppikseltä ostetun käsinkudontun pellavapyyhkeen päälle. Pellavapyyhkeen alle laitoin vielä vanhasta lakanasta leikatun puuvillakangas palan ja paksun polyester-vanun. Lopulta vuoritin vanhalla lakanalla vielä koko työn.


Pannumyssy pääsi heti tarkoitukseensa jalallisen pulla- ja piparitarjottimen suojaksi.

Tikkasin ompeleita kaikkien käsinkirjontojen päälle ja sinne tänne muuallekin. Takapuolelle kirjoin muutamia lentäviä lintuja tikkaukseksi. Uskon, että mumoni olisi iloinen tästä työstä. Voikohan siellä taivaskanavilla katsella tätä blogia?

Alla vielä kuva teepannumyssystäni, jonka kirjoin muutama vuosi sitten kirpparilta löytämästäni ristipistotyöstä. Pannumyssy on meillä päivittäin käytössä. Sen alta kaivettu teekannu saa aina teen maistumaan maukkaalta ja niin lämpimän kotoiselta. Taidanpa nytkin keittää kupposen ja upota Martin Luther Kingin elämäkerta-kirjan pariin sohvan nurkkaan.
11 kommenttia:

 1. Kaunista ja herkkää. Ihana idea tuo pullatassin päällinen. Pitääpä tehdä itsellekin vastaavanlainen. Kiitos innostavasta ideasta jälleen kerran. T: Maija Oulusta

  VastaaPoista
 2. Molemmat pannumyssyt kauniita ja aivan ihana kierrätysidea!

  VastaaPoista
 3. Hienoja ja ihania kierrätysideoita!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Sinulla noita ideoita riittää. Harmi, että asun kaukana, sillä minusta saisit vakkarikävijän työhuoneellesi. Onneksi on tämä blogi, jolloin voin vierailla täällä monta kertaa päivässä, vaikken aina kommentoi. Kirpakasta syyspäivää Sinulle!

  t. Mervi

  VastaaPoista
 5. Pannunmyssy on kokenut meillä uuden tulemisen myös. Leivon ruisleipää, ihana sujauttaa lämmin ruisleipä pyyhkeen sisällä pannunmyssyn sisään. Hautuu ja pehmenee. Kesällä tuli mieleen, kun uudet perunat jäähtyvät kattilassa niin nopeesti, että voisi tehdä sellaisen kattilapussin?

  t Taina Nurmijärveltä

  VastaaPoista
 6. Oih mikä nostalgian tunne viiletti kuviesi myötä tänne pohjoiseen. Minun mummullani oli juuri samanlainan keittiöpyyhkeiden suojapeite. Kaunista...

  VastaaPoista
 7. Kaunis. Älä lannistu. Ovi aukeaa vielä.

  VastaaPoista
 8. Herttaista kierrätystä. Hyvä idea tuo pullatarjottimen päällinen. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kiitos mitä kaunein kannustavita kommenteistanne!!! Minustakin pannumyssy onnistui hyvin. Nyt olenkin jo tekemässä seuravaa. Applikaatiota siinäkin mutta värit ja tyyli taas ihan jotain muuta. Rakatan tehdä näitä näytteitä kun saa hyppiä tyylistä toiseen. On mukavaa tarjota oppilaille virikkeitä makuun jos toiseenkin. Halit teille jokaiselle!!!!!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!