torstai 6. marraskuuta 2014

Lisää tallukoita iloksi pimeneviin iltoihin


Ulkona on jo aika pimeaää ja kylmää. Jouksulenkit iltaisin ovat vaihtuneet hämäränhyssyyn kynttilöiden valossa. On aika puuhastella kaikkea mieltä piristävää... kuten tallukoita.

Punaiset ja keltaiset tallukkani ovat vielä kumipohjustusta vailla, sillä opettajaltani oli pohjustusliima loppu, joten joudun odottamaan vielä kaksi viikkoa sitä, että saan lempparikengät jalkaani. Mutta koska into on nyt työttömänä suuri, tehdä kaikkia käsityöprojekteja päivät pääksytykseen, työstin muutamat uudet tallukkaat myös odottamaan pohjustusta. Nyt vuorossa oli ihana 4-v tyttäreni ja hänen ekat tallukkaansa metsänkeijun tyyliin....

Vielä vihreä huopapohjalämmike, kumit pohjiin ja menoksi keijujen tanssiaisiin.


Samassa innossa kokeilin myös ihan miniskidi-tallukaiden tekoa joulupukinkonttiin eräälle suloiselle pikkukaramellille.
Vielä sisäpohjat ja valkoiset lämmikehuopapohjat ja ei kun matkalle karkkisirkukseen. 
Tallukaita on syntymässä taas uudet. Tälläkertaa teen ne tennarimallisena ja pojille. Niistä lisää seuraavassa postauksessa ; ).

Tallukkaissa olen käyttänyt uusia kankaita, vaikka yleensä ne työstetään vanhoista kierrätyskankaista. Asun Iskun tehtaanmyymälän lähellä ja sieltä käväisin ostamassa muutamalla eurolla ylijäämämateriaalia tallukkaisiini, joten jonkinlaista kierrätystä sekin. Iskulle turhasta jätemateriaalista syntyi ja syntyy käsissäni kaunista ja käytännöllistä Finnish designia :).

 Olen onnellinen.


6 kommenttia:

 1. Tein kauan sitten tallukkaat K-pään opistolla. Sellaiseen aamutossutyyliin. Oli mielenkiintoista työtä. Ne menivät lahjaksi - en koskaan kuullut mitä saaja niistä tykkäsi.
  Materiaali oli vanhaa tekstiiliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minäkin olen ollut useammallakin Kankaanpään opiston kursseilla silloin kun opetin vielä jokapäiväisenä työnäni. Ihana paikka ja laadukas opetus. Toivottavasti tallukoisrn saaja on pitänyt lahjastasi. Olen itse huomannut, että läheskään kaikille en käsityötä anna enää lahjaksi. Kerran löysin tekemäni lahjakäsityön kirpparilta parilla eurolla ja joskus olen huomannut, että saaja ei lainkaa arvosta käsityölahjaa, vain kaupasta ostettu on arvokasta. Harmi, sillä useasti käsityön lahjaksi antaja on yleensä panostanut persoonalliseen lahjaan aikalailla.

   Poista
 2. Ihania tallukoita ja niin kauniita koristeita, näissäkin on näköjään vain mielikuvitus rajana!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Täytyy myöntää, että koukuttuneeni aika hyvin taulukoihin. Kiva, että tykkäsitte luomuksistani. Uusia on tulossa taas.

  VastaaPoista
 4. Super hienot, niin ihanat.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!