lauantai 1. marraskuuta 2014

Tallukoita tekemässä osa 3.


Olen viimepäivät kiertänyt ahkerasti syksyisen nukketeatterini kanssa yksityiskodeissa. Kuinka mukavaa onkaan nähdä lasten hymyjä ja oivaltamisen iloa nukketeatterispektaakkelini aikana. Miten onnekas olenkaan, että saan tehdä työtä, jossa yhdistyvät kaikki intohimoni: käsityöt, tarinan kerronta ja lapset. Rikkaaksi tällä ei kenties koskaan tule, mutta onnelliseksi kyllä : ). Nukketeattereita voi tilata nyt ahkerasti niille kaikkein rakkaimmille pikkuihmisille, sillä olen jäänyt taasen peruskoulun opetustöistä työttömäksi määräaikaisen sijaisuuteni loputtua.


Ruhtinaallisella vapaa-ajallani myös tallukka-projektini ovat edenneet. Tässä postauksessa hieman työkuvia tallukoiden viimeisimmistä vaiheesta.


Olen nyt kiinnittänyt tallukoideni pohjaan huopapohjan kantakorkoineen. Huopapohjan ja korot leikkasin vanhoista huopalaukuistani, joita tein vuosia sitten myyntiin Kenkäveron pappilaan Mikkeliin. Kaikki kassit menivät kaupaksi, mutta onneksi ehdin säästää itselleni yhden keltaisen ja yhden punaisen laukun, joista nyt sain pohjat tallukkaisiin.

Liimasin pohjat ja korot maitoliimalla tallukkaisiin.

Sitten olikin tallukoiden valmistuksen rankin vaihe eli huopapohjien ompelu. Ompelussa käytin vahattua paksua lankaa.

Tallukan pohjat ompelin kahdella neulalla samanaikaisesta. Eli yhden langan molemmissa päissä oli ompeluneula. Neulana käytin kapeaa, mutta tukevaa neulaa, jossa langanläpimenosilmä oli neulan kanssa yhtä ohut.
Neulat lävistivät naskalilla tehdyn reijän samanaikaisesti.


Lopulta leikkasin huopapohjan oikean kokoiseksi. Huopapohjan voi jättää kauttaaltaan 0,5 cm - 1 cm suuremmaksi kuin tallukan pohja.Kas näin. Tein saman homman myös punaisille tallukoilleni. Keskiviikkona saan muovipohjaa, josta teen tallukoihini pohjat. Vähänkö kivaa !!!!!


Tässä innossa aloin myös työstää tyttärellekin metsänkeiju-tallukoita ja pojillekin pitää tietty tehdä omat... Mä jäin tähän ihan koukkuun.... Lisää niistä seuraavissa postauksissa ; ).

7 kommenttia:

 1. Nämä ovat käsittämättömän hienoja!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia jalkineita! Oletko laskenut paljonko tallukoillesi tulisi hintaa, jos vaikka myisit niitä messuilla tms? Uskon, että kysyntää voisi olla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentoijille! Tykkään näistä itsekin paljon. Hintaa en ole vielä laskenut, koska aluksi työskentely vielä vielä vähän kauemmin, kun rutiini ei ole vielä syntynyt, mutta kyllä nämä alv:n kanssa yli 300 €:n kengiksiksi tulevat, jos näitä myyntiin tekisin. Nuo verot ja eläkemaksut kun lohkaisevat aikamoisen loven palkkapussiini. Mutta toisaalta eipä putkimies ja sähkömieskään päivän työstä laskuta kovin vähää...

  Mutta kyllä olen itsekin miettinyt, että jos tämä intoni vielä kestää pidempään, voisi näitä myyntinkin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin nyt kun olen taas työtön, kaikki rahantienausideat ovat kullanarvoisia. Ja aikaahan minulla on pitkät päivät tehdä vaikka mitä : )

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!