maanantai 24. marraskuuta 2014

Pikkuihmisten kera seuravaan nukketeatteriin


Tänään meillä pidettiin harjoitusesitys huomenna alkavaa "Joulun paras lahja" -pöytänukketeatterikiertuettani varten. Teatterista ja tuunauksesta innostunut tyttäreni sai viettää mukavaa vapaapäivää äidin työhuoneella satumaisissa tunnelmissa. 


Huomenna alkavasta joulukiertueesta huolimatta olen jo itse kovalla innolla uuden nukketarinaspektaakkelin kimpussa. Tässä muutama viikko sitten käsikirjoittamassani näytelmässä seikkaillaan kirjastossa pikku-ihmisten kanssa. Pikku-ihmisiksi löysin Trion alakerran Tavarasirkus -myymälästä posliininukkeja, jotka saivat käsissäni pienen, mutta hillityn muodonmuutoksen.


Yksi nukeista riisuttiin ja sille tehtiin  hellävarainen sukupuolenvaihdos tytöstä pojaksi.Hiukset ja ripset lyhyeksi. Uusi vaatekerta ylle ja vähän tussiakin tarvittiin...Vanha piloille pesty oppilaaltani saamani villapaita silppuitui pipoksi ja kaulahuiviksi. Valkoiset kengät saivat tinneritussista mustan värin ylleen. Näin tyttökaksosista tuli tyttö- ja poika-kaksoset :).

Naapuritalon roskiksesta löytyi kierrätyspäivänä tälläinen pieni matkamuistonukke myös. Saapa nähdä tuleeko hänkin teatteriin mukaan. Myös pikku-ihmisten pakkauslaatikoista voisi työstää jotain kaunista. Pistänpä nekin odottamaan ideaa.


Eli tälläisten pikkuruisten työkaverien kanssa minä valmistaudun jouluun tänä vuonna. Saan rakentaa heille kodin, harrastusvälineet ja lukuisia pikkukirjoja ym. (Joku on taas vähän innoissaan...!)

Mukavaa joulun odotusta teille kaikille! Ja jos nukketeatterini ei ole vielä ennättänyt rakkaimpiesi luo, joulukuulta löytyy vielä muutamia vapaita aikoja.

4 kommenttia:

 1. Tyttäresi on kyllä niin leidi! Itse suloisuus tallukkaissaan ja villakangastakissaan. Hieno taas tuo nuken muodonmuutos. Innolla odotamme uutta nukketeatteriasi t: serkut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viittasit varmaan Leidillä edelliseen postaukseeni :) . tytöstämme löytyy niin leidi kuin pieni painija-lupaus. Lapsen on hyvä kokeilla montaa roolia, niin löytää sitten ehkä itsensä paremmin :)

   Poista
 2. Nukketeatteriprojektisi ovat kyllä herkullisia. Olen nähnyt yhden esityksistäsi (prinsessa ja herne) ja se oli kyllä täynnä taikaa. Niin näyttää olevan muutkin esityksesi. Mukavaa joulunodotusta sinulle! Tämä on mukava inspiraatiolähde tämä sinun blogisi. -Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt teatteristani. Näkisitpä muutkin esitykseni. Niistä on tykätty myös paljon. ja voi kuinka itse nautin näistä rekvisiitan rakentamisista, tarinoiden sepittämisistä ja esiintymisistä!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!