perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulutarinan muotoja päiväkodilla

Kolmen iltapäivän mittainen huovutuskoulutukseni lähipäiväkodissa oli antoisa kokemus niin minulle opettajana kuin hymyistä päätellen myös päiväkodin henkilökunnalle. Nauru ja laulu raikuivat huovutuksen lomassa ja käsillä tekemisen kipinää taisi lähteä osalle kotiin viemisiksikin :). 

Huovutusvilloina käytimme Ylistaron kehräämön villoja. Pidän itse näistä Ylistaron villoista, sillä ne huopuvat rasvaisuutensa vuoksi aloittelijallakin hyvin. Heidän villojen värit ovat myös sävyiltään kauniisti murrettuja. Heiltä ostimme myös laadukkaat, mutta edulliset huovutusneulat. Huovutuspohjana käytimme ihanan paksua eläväkuosista Lahtisen huopatehtaan esihuovutettua levyhuopaa ja Seimen rakenteissa Volar Plasticin polyesterhuovan jätepaloja. 

Lisäksi hyödynsimme koulutuksen aikana päiväkodin ja minun omia ylijäämämateriaaleja.


Teemana meillä oli Ensimmäinen Joulu. Talliksi pääsi kahdesta pienestä pahvillatikosta ja huopalevystä askarreltu rakennus.

Ensimmäisenä päivänä neulattiin joulutarinalle taustaa, seimelle sisustaa ja ensimmäisiä tallin eläinhahamoja.Eläinhahamoille tehtiin luurangot piippurassista. Taustalla näkyvät pienet pelkistetyt seimihahmot olivat joskus muinoin työstämiäni tunnelman luojia.Toisena päiväna läträttiin jo enemmän veden kanssa. Seimen ympäristöön työstyi kasveja, kiviä ja eilisenä päivänä neulatut levyt pääsivät rullalle huopumaan.


Rullaa pyöriteltiin vuoroin "Viisi pientä ankkaa lähti leikkimään" -laulun tahdissa, vuoroin Hoosianna -hymnin tahdeissa.
 Myös seimihahmot alkoivat saada muotoaan puheensorinan lomassa.Kolmannen päivän käytimme seimihahmojen ja tallin täydentämiseen ja viimeistelyyn.Ja niin hienon yhteistyön saattelemana joulutunnelmaa täynnä oleva tuotos tuli valmiiksi. Joulu yön rauha laskeutui kaiken touhotuksen keskelle.
Näiden hellyyttävien kuvien myötä kiitän kaikkia oppilaitani mukavista yhteisistä tuokioista tämän syksyn 2014 aikana! Toivottavasti olen saanut kylvettyä edes pieniä siemeniä kädentaitojen voimaannuttavasta vaikutuksesta teidän sydämiinne. Te ainakin toitte minulle iloa monta sataa kiloa!

Mukavaa itsenäisyyspäivää myös teille kaikille suomalaisille lukijoille! Kiva, kun olette ahkareasti vierailleet blogissani! Minä siirryn nyt perheineni joulun aikaan ja postailen tännekin nyt hieman harvemmin.

Mutta älkää säikähtäkö :) ! Kyllä minä postailen vielä ennen joulua muutaman kerran joululahja- & joulutunnelmavalmisteluistamme ja nukketeatterini parista tavoitatte minut vielä useaan kertaan tämän joulukuun aikana.

Heipsis!

6 kommenttia:

 1. Oli varmasti ihana kurssi! Kaunista jälkeä saitte aikaan. Tämä materiaali sopisi varmaan myös Godly Play -menetelmässä käytettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi oli mukava. On aina ilo saada opettaa ja kohdata ihmisiä. Touhuan niin paljon yksin ja oman perheeni parissa, että nautin suunnattomasti nähdessäni muita ihmisiä, joilla on aikaa rupatella. Godly Play oli minulle ihan uusi juttu. Tutustuin siihen kommenttisi jälkeen netissä ja toden totta nämä käsityöprojektit sopisivat todella hyvin Godly Play oppimisprojekteiksi!

   Poista
 2. Hieno ja ajaton joulukoriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva, jos tämä tarina on elänyt jo 2000 vuotta, eiköhän se elä vielä aika kauan tulevaisuudessakin!

   Poista
 3. Upeita kertakaikkiaan!
  Ja ihanaa, että Pyhä Äiti on nyt saanut sinisen värinsä päälleen... :) Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Joo, otin opista kiinni. Pitää vielä vaihtaa tuohon omaan Pyhään Perheeseenikin äidille oikean värinen asu. Kiitos opista :) !

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!