keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Pupu-tallukkaat


Meidän perheen on vallannut luppispupukuume. Saas nähdä toipuuko tästä kuumeesta ilman uutta loikkivaa karvaista perheenjäsentä... Aika näyttää. Ensiksi kuitenkin tein pupu-tallukkaat pahimpaan kuumeeseen tyttärelle joulupukin konttiin. Neiti, 4 v,  kun ei pyytänyt lahjaksi muuta kuin toiset tallukkaat ja käsintehtyjä kauniita suklaakonvehteja. Pupua toivottiinkin sitten Tammikuussa ainoaksi 5 v synttärilahjaksi... 

Pupu-tallukkaat tein vanhasta villatakista ja vanhoista verhoista, jotka sain syksyllä tilkkutyökurssin oppilaaltani. Kiitos, Tuire! Nämä ovat siis ensimmäiset täysin kierrätysmateriaaleista valmistamani tallukkaat.
Pohjaksi ompelin vanhasta itse huovuttamastani ja sipulilla värjäämästäni huoparasiasta leikatut paksut palat. Huopapohjan päälle liimasin Iskun tehtaan myymälästä 6 v sitten ostamaani nahkaa. Näistä tallukkoista tulee tossukat sisäkäyttöön. Meillä kun on vanhassa talossa aika kylmät lattiat.Koska "sipulihuopa" loisti mielestäni liikaa pohjassa, päätin reunustaa pohjan sivut. Reunanauhana käytin tilkkutyökurssin oppilaaltani (Kiitos taas Tuire!) saamaani vanutettua villaneulosta.Näistä kuvista tuli kummallisen keltaisia, mutta ymmärtänette värivirheestä huolimatta idean.


Sitten tossukat liimauksistaan kuivumaan, korvien kiinnitys pienin pistoin tallukoiden kylkiin ja kaverukset odottamaan paketointitalkoita. Esittelen nämä sitten uudemman kerran kun kaikki viimeistelyt ovat täysin tehtyinä tossukat ovat saajansa jaloissa viipeltämässä.

Tein saman reunakaitaleliimauksen myös näihin (jo täällä aijemmin esiteltyihin) pikkutallukkaisiin. Näihin söpöläisiin laitoin pohjaan valkoista kumia, jota tilasin Nahkakunnalta.

Nyt minulla onkin tarvikkeita moniin tallukkaisin, joten kone on surissut viimepäivinä "Joulun paras lahja" -pöytänukketeatterikiertueen lomassa tiheään ;). Ensi viikolla on vielä vapaita päiviä teatteriesitystä varten, jos vaikka haluaisit antaa tänä vuonna pikkuihmisillesi vähän esilaisen kulttuurijoululahjan ja tukea samalla suomalaista työtä! Ja voin ihan ilolla sanoa, että palaute, jota olen saanut on ollut todella positiivista. :) .

3 kommenttia:

  1. Aivan ihania tallukkaita! Olisi tosi mukava nähdä nukketeatteriasi, mutta välimatkaa on turhan paljon. Mukavaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
  2. Oih! **** syvä huokaus***. Kauniita jalkineita olet tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Iik, voi taivas miten ihanat pupukengät!!!! -Heidi

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!