sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kahvipussiprinssi


Muistatteko kuningattaren juhlaklänningin, jonka tuunasin muutama päivitys sitten hoitotyttärelle. Tänään sain valmiiksi prinssin varusteet, johon kierrätin muutaman vuoden ajan kerätyt lähisuvun kahvipussit ja osan  serkun vanhasta lakanasta.Kahvipussit leikattiin kuuteen osaan kuvan mukaisiksi lepareiksi. ja ommeltiin pohjakankaan päälle alarivistä lähtien limittäin ja lomittain. Pohjakangas olisi ollut fiksumpaa olla harmaa, mutta minulla ei nyt tähän hätään sellaista ollut. Ja huomio, huomio, jos työstät liiviä, niin älä silitä lepareita! Minä silitin miedolla lämmöllä leivinpaperin läpi valmiin liivin lepareet takakappaleen puolelta ja hups, ne meni ihan rullalle! Kääk! Olipa aika työ suoristella niitä ja osa piti ihan ommella uusiksi, kun eivät enää suoristuneet lainkaan...


Liivi valmistui sukkelasti. Pääntien työstin varastosta löytyneestä "hopeisesta" kangaspalasta.

(Miekka on löytynyt SPR:n  Kontti-kirpparilta, mutta niitä myydään myös Helsingissä Kiseleffin talossa. Turkoosit huopikkaat ovat myös Kontti-kirpparilta, kuten myöhemmin kuvassa esiintyvä kilpikin.)


Kruunu työstyi yhdestä kahvipussista ompelemalla pitkät sivut toisiinsa ja muotoilemalla saksin toinen reuna "sakaroiksi".Hienon haarniskan ja kruunun seuraksi löytyivät varastosta muutama vuosi sitten isoveljelle ompelemani lohikäärmehousut.


Seuraavassa päivityksessä esittelen kankaanpainalla työstämäni ritarin, viikingin vai minkä lie miekkasankarin liivin, jonka pikku-neiti omi heti itselleen. 

Meidän nuorimmat lapset ovat nyt sairaina (kuumeessa ja oksennustaudissa), joten lasten päiväunien aikana äidin työstämät roolivaatteet saivat pikkuisten mielet hiukan paremmiksi. Kuvissa esiintyvä pikkumieskin oli vatsataudissa, vaikka kuvista sitä ei huomaakaan ;)

1 kommentti:

  1. Hei, lukijat!

    Olen tähän asti laittanut kuvat tänne blogiin pienennettynä www.sivukokoossa, nyt nämä ovat arkistokuvakoossa. Miltä näyttävät? Aukeavatko yhtä nopeasti kuin pienemmät kuvat? Hyökkääkö isot kuvat silmille? Vai ovatko pikkukuvat vastaavasti liian pieniä?

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!