keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Synttärit teemalla Lego-armeija


Tänään meillä vietettiin poikamme 5-vuotissynttäreitä lapsen toivoman Lego-armeija-teeman mukaan. Päähänsä sankari sai vaariltaan vaarin armeija-aikaisen kypärän ja koristelu toteutettiin yhdessä sankarin kanssa.


Kattoon ommeltiin jämäkankaista viiri, jonka sävyt poimittiin armeijamaailmasta. Samaa viiriä voi sitten syksyllä käyttää vaikka sadonkorjuujuhlissa.


Kattoon ruokapöydän ympärille ripustettiin roikkumaan kahdeksan metriä vihreää kasvipeiteverkkoa. Jotta tunnelmasta saatiin jännittävämpi ja hämyisempi.


Tarjoiluastioiksi lapset rakensivat kanssani Legomuuri-astioita. Ja liinaksi valikoitui huovuttamani pulkkapeitto, jossa oli sammalmainen pinta.


Pöydän somistukseksi sankari rakensi vielä Legoista metsäväijytyksen.


Ja kirpparilta bongatut armeijakalustot pääsivät kunniapaikalle juhlapöytään.


Lattialle pestiin muovinen hiekkalaatikkona ja uima-altaana toiminut allas ja se täytettiin poikien legopalikoilla. Legopalikoita löytyy ainakin täältä Lahdesta kirppareita todella huokeaan hintaan... siksi niitä onkin kertynyt aikamoinen määrä


"Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan..." Huomatkaa pienet sormenjäljet leivoksissa, joku ei ollut malttanut olla korkkamatta kuorrutusta ; )


Ja ei kun herkuttelemaan! Pöydässä tarjolla oli kehittelemiäni Legopalikan mallisia leivoksia (joista ohje edellisessä postauksessa) sekä perinteisesti popcorneja, maissilastuja, kirjainkuviokeksejä ja munkkeja.
Mukavat synttärit olivat ja tarjoamiset tyhjenivät poikajoukon suihin viimeistä murua myöten. Hyvä niin, eivät jää rääppeet äidin vyötärölle vararenkaiksi. Ja uskokaa tai älkää mutta täällä oli myös todella rauhallista. Kaikki 6 poikaa istuivat kaikessa rauhassa legolaatikon ympärillä ja pikkuiset kädet kokosivat antaumuksella palikoista jos jotakin. Seuraavat synttäripirskeet ovat toukokuussa, sitten toivottavasti katetaankin 8-vuotis juhlat puutarhaan.

5 kommenttia:

 1. Ah taas niin herkullisen näköistä ja hauskoja ideoita, kuten tehdä legopalikoista tarjoiluastiat! Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiat ja kattaukset ovat yksi heikkouksistani... Koska Keramikko-siskoni on äitiyslomalla, pitää tarvittavat jutut työstää itse ; )

   Poista
 2. Kiva ajatus, että lapset saavat olla mukana synttärijärjestelyissä ja koristelujen teossa. Se on hyvää oppia elämää varten, että juhlat eivät synny valmisteluitta. Upeita ideoita! Hyvä Neulanhaltija!

  T: Toinen hoitotäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, yhteiset valmistelut auttavat myös juhlajännityksestä helposti syntyvän ees taas palloilun kanavoinnissa rauhallisempaan suuntaan : )

   Poista
 3. Ihanaa että poikasi sai haluamansa synttärit ja sinä rauhalliset vieraat :)
  Mahtavat koristelut!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!