perjantai 2. maaliskuuta 2012

Silkki-alpakka neulehuivi


Meilllä alkoi taas tälle keväälle naisten neulepiirin kokoontumiset. Kyllä se vaan on niin ihanaa puikkojen ja koukkujen kilstessä keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä.


Itse päätin aloittaa taas tääläisen helpon neuleen, jotta työ sujuisin kuin leikki, eikä siihen tarvitsisi pahemmin keskittyä juttujen käydessä kiihkeimmillään. Neuletyön langoiksi valikoitui joulumessuilta ostamani Alpakkalanka ja silkkilangan jämäkerä. Tuota samaista silkkilankaa olen käyttänyt täällä jo aijemmin esitellyissä neulehuiveissa "pikaisesti valmistuva neulehuivi" sekä "yhden illan silkkivillahuivi", joten lanka on ollut todella riittoisaa!


Nyt tarkoitus oli siis työstää huivi, joka valmistuisi kuin huomaamatta ja jossa saisin käytettyä kaikkinensa sekä alpakkalangan että silkkilangan. Jämälankoja on jo varastossa ihan riittämiin...


Ja tälläinen tyylikäs ja ajaton huivi siitä sitten tuli.  Jokatoinen raita on pelkkää alpakkaa ja jokatoinen silkki-alpakka yhdistelmää.


...Ja vielä kuva suppusuuna. Minkähän neuletyön sitä aloittaisi seuraavaksi? Tekisikö kastelahjasukat (kts. edellinen postaustiedote) vai kokeilisiko vaihteeksi virkata jämälangoista jotain, hmm... 

Ohessa vielä kuva meidän huivi- ja pitsihörhöstä eli pikku mamsellistamme. Neiti on niin ihastunut kaikenlaisiin huiveihin ja pitseihin, joita äiti vain kätköistään esille kaivaa... ja äitihän kaivaa ... Tässä kuvassa kirpparilta ostettu pitsikaitale pääsi "vyötäröhuiviksi" ; )


 Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille lukijoille!3 kommenttia:

 1. Hei, lukeeko lankavyötteessä kuka alpakan villalangan on tuottanut ja kuka sitä Suomessa myy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankavyötteessä oli seuraavat tiedot:
   Alapakkavilla 50 g, Alpakka ja laamaeläin kasvattajien ja tuottajien osakeyhtiö, Coproca "fiber".

   Inka wasi
   Kauppiaskatu 3 20100 Turku
   040-7062143

   Langasta oli saatavilla useita eri sävyjä.

   Poista
  2. Lahdessa Kärkkäinenkin myy alpakkalankaa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!