sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kätevä & Tekevä -messut Lahdessa


Osallistuin eilen asiakkaan roolissa Lahden messukeskuksen tämän viikonlopun vallanneisiin Kätevä & Tekevä messuihin. Olin liikkeessä etsimässä syksyn käsityötrendejä ja Hot-juttuja.  Tässäpä hieman yleistyksiä messuilta.  Käsityötarvikkeiden myynti oli selvästi vähentynyt, helmityötarvikkeita, villalankoja ja Wexlerin kangaskauppaa lukuunottamatta. En esimerkiksi tavannut messuilla yhtään tilkkutyötarvikkeiden myyjää / esittelijää. Olisin nimittäin mieluusti ostanut teille esitelväksi ja itselleni tutustuttavaksi joitain uusia tilkkutyö- juttuja.

Retro-lastenvaatteita messuilla oli muutamalla myyjällä, mutta viimevuotisia 70-luvun lakanakankaista ommeltuja mekkoja tai pehmoleluja ei enää ollut kuin muutamia. Onko Retrobuumi siis viimein väistymässä? Sen sijaan maalaisromanttisten ja pellavaisten vaatteiden myyntikojuissa oli ainakin minun messuilla vierailuni aikana jopa ruuhkaa. Keramiikkaa messuilla oli jonkin verran. Yksi kauneimmista ja yhtenäisimmistä keramiikan myyntikojuista olikin mielestäni yläkuvan Kirjava Kippura -myyntipiste. www.kirjavakippura.fi.. Se oli myös ainoita myyntipisteita, joissa tuleva joulunaika oli aistittavissa.Maalaisromanttista vaatetusta edustivat mm. ihastuttavan teatraalinen Carla Coutry Cottage. www.carla.fi. Carlassa vaatteet olivat erittäin laadukkaista korkealuokkaisista materiaaleista valmistettuja ja täydellisellä ammattitaidolla työstettyjä. 


Itse ostin Ajaton nainen -myyntipisteestä Cream Clothingin huivin. Ajaton nainen on country-henkinen vaatekauppa Turussa Humalistonkatu 15:ssa. Cream on tankalaista suunnittelua ja ihan teollisesti valmistettua, mutta huivi oli kuin minulle tehty ja messutajouksen hinta 10 € oli sopiva laihalle kukkarolleni.

   

Messuilla myytävien vaatteiden värimaailma oli retrovaatteita lukuunottamatta hyvin maanläheinen ja mausteinen. 

Kierrätysmateriaaleja messuilla oli työstetty jonkin verran, muuta ei kuitenkaan niin paljon kun olin etukäteen itse olettanut. Yksi herttaisimpia, laadukkaimpia ja yhtenäisimpiä kierrätys tuotteita myyviä messuosastoja oli mielestäni Annan Paja. www.annanpaja.fi.

Modernia muotoilua esiintyi lähinnä kankaanpainannassa. Harmi! Ja huovutusta oli vain muutamalla myyjällä. Huopapalloja askarteluun sen sijaan oli tosi paljon siellä ja täällä.

Ainut myyntipiste, jossa minun silmiini osui mainos tulevasta isänpäivästä oli Elvari korut www.elvari.fi. Minun isäni ja  mieheni eivät kuitenkaan ole ihan näin karamellisia persoonia, joten isänpäivälahja jäi vielä hankkimatta, mutta tyttärelleni ostin Elvarilta pikkuruisen vaahtokarkkisormuksen joulupukin konttiin. Neidillä on nimittäin suuri rakkaus vaahtokarkkeihin.


Messut olivat antoisat ja sain sieltä hienoja kontakteja alan ihmisiin. Ja viimeisimpänä vaan ei vähäismpänä yksi messujen vetonauloista eli Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden upeat aikaansaannokset.  Voi, että kun tuli kaipuu taas töihin, nähdessäni noin lahjakkaita nuoria lupauksia. Esillä messuilla oli mm.ompelijoiden, tarpeistonvalmistajien, maskeerajien, sirkustaiteilijoiden ja huismuotoiluopiskelijoiden töitä. Ah!

Mukavaa alkavaa viikoa kailille ja lahtelaisille lukijoille muistutus: Kipin kapin messuille!


6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia messuilta. Kiitos. :D

  VastaaPoista
 2. No voi ei mulla on mennyt kyseiset messut ihan ohi...Kuvat olivat ainakiii hyviä.

  VastaaPoista
 3. Hei vaan ja terkut täältä Jämsästä! Herkullinen keskustelumme jäi myös minun mieleeni...toivottavasti saamme sitä joskus jatkaa! Valoisaa joulunodotusaikaa,
  Anna Annan Pajalta

  VastaaPoista
 4. Kiitos jaetusta messuvisiitistä!

  VastaaPoista
 5. Heips... messuilla nähtiin ja juteltiin, taidokas blogi sinulla todellakin. Toivottavasti nähdään ja päästään juttelemaan toistekkin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommentoijille ja messumyyjille mukavista juttutuokioista!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!