tiistai 29. lokakuuta 2013

Nuno-huovutettuja huiveja Puuhapirtillä


Eilen sain kunnian opettaa nuno-huovutettujen huivien valmistusta Mukkulan Puuhapirtillä tuossa aivan kotimme vieressä. Olipas antoisaa! Voi kun tätä saisi tehdä useammin. On niin palkitsevaa nähdä oppilaiden intoa, uuden oppimisen iloa ja valmiin itse valmistetun käsityön hurmaa. Ja huomata, että itselläänkin on vanhat taidot hyvässä terässä.

Tässä muutama kuva Puuhapirtiltä ja linkki Mukkulan puuhapirtin sivuille. Puuhapirtillä jarjestetään aina ennen joulua joulumyyjäiset, joissa minäkin olen aina lasten kanssa piipahtanut. Joulumyyjäisten aikatauluja löytyy lähempänä joulua paikallisista lehdistä.Mutta eilen me emme vielä joulua miettineet vaan huovutimme sormenpäät pehmeinä nuno-huiveja. 


Nuno-huovutuksessa villaa huovutetaan harvasidoksisen kankaan päälle. Villaa voi asetella ohuelti kankaan päälle joko vain osittain tai koko kankaan pinnan peittäen.


Me käytimme kankaana silkkisifonkia, jota ostimme Orimattilalaiselta Felt Faction - huovutustuoteyritykseltä. Villana käytimme sekä suomenlampaan villaa että merinovillaa. Efektinä huiveissaan osa oppilaista käytti myös silkkikuitua.
Violetti ja musta olivat päivän värit : )Kevyen käsillä huovutuksen, kuplamuovirullausten, pesujen ja silityksen jälkeen, sai yksi jos toinen kietaista kaulaansa mitä hehkuvammat huivit. Aikaa huivin tekoon meni oppilailta n. 3 h. Nyt saa syysmyrskyt tulla!


Ja lopuksi vielä muistutus Neulanhaltijan työhuoneen tulevista kursseista ja huomisesta Mukkulan kirjaston kirjatuunauspajasta. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan kädentaitoiltoihin! Ja muutama ILMAINEN nukketeatterikin on vielä mahdollista pitää Marraskuun puitteissa. Tänään pääsenkin esittämään yhtä Prinsessa ja Herne- esitystä 4 -vuotiaan Kiian syntymäpäiväjuhlille. Jihuu!!!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä nukketeatterista, lapset tykkäsivät ja piristi sankaria. Upeat huivit! -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva päästä taas synttäreille! Kiitos luottamuksesta juhlaesityksen suhteen!

   Poista
 2. Kauniita huiveja. En tiennytkään, että kuplamuovia voi hyödyntää huovutuksessa. Mimmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Huovutuksessa tosiaan usemmin tapaa ruokomattorullusta, mutta kun työstetään arkoja meteriaaleja kuten silkkisifonkia on kuplamuovi oikein toimiva rullausmateriaali. Se ei revi sifongin lankoja rumasti.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!