sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pierre Cavallo -neulelankoja


Muistatteko Pierre Cavallo - neulemerkin? Nykyisin Pierre Cavallo tarjoaa asiakkailleen myös neulelankoja. Lankoja myyvät Citymarket - ja Anttila -ketjut. 

Minä sain ilokseni heiltä uutuuslankoja testattaviksi. Posti kuljetti minulle torstaina paketin Luoto ja Hehku -lankoja. Paketti oli toisin postissa käynyt läpi melkoisen runnomisen, mutta tälläisiä lankoja minä sieltä löysin.


Minut tuntien, tiedätte varmaan, että en aikaile fiilisteni kanssa. Kun ilo oli suuri näytepakkauksesta, oli ihan pakko heti kokeilla neuloa jotain. Ilman ohjetta, ilman päämäärää. Jotain hametta itselle ehkäpä...


Ensimmäisen kokeiluni valmistin Hehku-langalla, joka koostui kahdesta akryyli -langasta ja yhdestä polyester -langasta. Akryyli ei todellakaan kuuluu suosikkimateriaaleihin, muta ihan pehmeää sitä oli neuloa.


Perjantai -iltana ensimmäinen kokeilu oli jo valmis. Siitä tuli neulemekko tyttärelle. Hameeksi itselleni siitä ei ollut, sillä luomieni silmukoiden määrä oli liian nafti, mutta sellaista se on, kun ei malta tehdä neulekokeilua tilkkuna aikä lue mitään ohjeita.Tämän mekon neuleohjeet ovat suurpiirteisyydessään seuraavat:  Luodaan 125 silmukkaa pyöröpuikoille nro 6 1/2. Neulotaan 4 nurin , 1 oikein 10 cm. Kavennetaan jokatoisen 4 nurjan silmukan viimeiset 2 silmukkaa yhteen. Neulotaan taas 5 cm. Kavennetaan loput neljän nurjan silmukan viimeiset 2 silmukkaa yhteen. Neulotaan taas 5 cm. Tämä pikkuhiljaa kaventaminen ja jatkuu tällä tavoin 5 cm välein kunnes neuleessa on enää 1 oikein 1 nurin silmukkaneuletta. Neulotaan 1 o , 1 n 4 cm. Päätellään molempien kainaloiden kohdalta 4 silmukkaa puoleltaan. Neulotaan 1 o, 1 n kunnes neulos on 12 cm molemmilla puolilla. Päätellään työ toiselta puolelta. Toiselta puolelta päätellään keskimmäiset silmukat niin, etä molemmille reunoille jää 4 päättelemätöntä silmukkaa. Näistä neulotaan 10 cm mitaiset olkaimet, jotka ommellaan silmukoita jälkentäen kiinni toiselle puolelle. Päätellään kaikki langanpätkät ja puetaan mekko päälle : ).

Lankaa meni 3 x 50 g ja vajaa kerä neljännestä  50 g kerästä. "Äiti. eiköhän tämä kuvaaminen jo riitä!" Totesi mallini, joka ei yhtään pidä kuvissa keimailusta, vaikka napsauttikin kuvia varten ihan leikkikorviksetkin korviin ja hiuskukkasen päähän : )

 Nyt aloin neuloa mekkoon sopivaa päähinettä. saas nähdä millainen siiitä tulee ; )

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva mekko ja söpö malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole neulonut aikoihin ja olipa se taas mukavaa!

   Poista
 2. Voi mikä yksinkertasuudessaan ihastuttava mekko! Ja miten super-suloinen malli! Oih! Onko teillä siellä Etelä-Suomessa upea ruska? Lehtiä ainakin näyttää piisaavan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on säkenöivä kuten mekkonsakin! Ja ruska on ollut upea. Nyt tosin lehdet ovat tulleet alas oiken vauhdilla. Meidänkin piha on aivan keltainen.

   Poista
 3. Aivan ihana hame niin on myös tyttönenkin!

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko ja niin suloinen malli. Kiitos ihanasta vinkistä ja ohjeesta, lankojen hankintaan menossa. Tyttären tyttärelle joululahjaksi tuollainen mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit mallista (niin mekon kuin kantajansa). Teen juuri itsellenikin asua Pierre Cavallon langoilla. siitä postaus tuonnempana.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!