keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kirjatuunausta Mukkulan kirjastollaMinulla on ollut upea viikko. Olen saanut esittää pöytänukketeatteria ja opettaa oikein sydämeni kyllyydestä. Nähnyt upeita ihmisiä ja saanut sydämeeni heidän silmiensä tuketta, kun heidän omissa käsissään on syntynyt jotain kaunista ja kierrätettyä. Olen saanut herkistyä suloisten lasten vierellä ja johdattaa heitä turvalliseen mielikuvitusmaailmaan. Olen saanut paljon ja toivottavasti myös antanut.


Tänään aamupäivän vietin nukketeatterin parissa Lahden helluntaikirkon perhepiirissä ja illan tuunattujen kirjojen kera Mukkulan kirjastossa. Mukkulan kirjaston sponsoroimalla kurssilla kirjoja työsti ohjauksessani 12 naista ja 2 tyttöä. Meillä oli mukavaa ja tuunauksia syntyi kuin sieniä sateella. Kirjaston tilat aivat hehkuivat sivistystä ja sivujen suhinaa.

Pidän vastaavan pajan myös työhuoneellani 22.11. Siitä tiedote täällä.


Tässä kollaasia kirjaston työpajan touhuista. Kiitos kaikille mukana olleille! Ja kiitos Mukkulan kirjastolle ja Lahden sivistystoimelle pajan sponsoroinnista!

Kuvissa tulee esille hyvin asiat, joista pidän paljon: kirjat, työntouhu, kierrätys, kädet ja vapaa luovuus. Ah!

Huomenna osallistun Lahden mainostorstaihin Sibeliustalolla. Toivottavasti saan käytänön vinkkejä ja kolleegallista tukea Neulanhaltijan työhuoneen markkinointiin ja mainontaan. Mainostorstai ohjelmaa löydät täältä.

Kirjatuunauksiani löydät mm. täältä , täältä, täältä , täältä ja täältä. Juolukuun 2011 ja 2012 postausten alta näitä löytyy vielä paljon, paljon lisää.

Nyt lähden nukkumaan sydän kiitosta täynnä.

16 kommenttia:

 1. Uskomattoman ihaneja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! taitavia tekijöitä ja inspiroiva opettaja ; )

   Poista
 2. Kiitos upeasta illasta kirjastolla. Olet hyvä opettaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Opkin oli innoissaan. Olitte ihania oppilaita, joilla ei todellakaan ollut taidoista pulaa!!!!!

   Poista
 3. Hienoja tuunauksia, tekemisen ilo tulee esille kuvista! 4-vuotias tyttöni sanoi haluavansa noita ballerinoja joulukoristeiksi... onko niiden ohje jossain linkissä? (en ehtinyt niitä vielä selaamaan) Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan balleriinaohjetta tulemaan. Laitatko yv:nä osoitteesi. Kurssilla oli tosiaan iloinen meninki!

   Poista
 4. Kiitos hienosta opetuksesta-ja arvata saat puraisiko kirjan tuunaus tässä perheessä..Tänään ollaan tehty maitotölkeistä Halloween synttäreille läksiäislahjapakkaukset kavereille :) Kiitos..meidän kolmen puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mieletötä! Olen niiiiiinnnn ILOINEN, että innostuitte kirjatuunauksista!!!!! Toivottavasti treffataan toistekin kursseilla. Rohkeasti vain mukaan!!!! Ja onnittelut synttärisankarille!!!!!!

   Poista
 5. Hianiinoja! Balleriinoja ja kaikkia ihanuuksia <3 Täytyy kaivaa askartelutarvikkeet ja askarruttaja minä esille perhe kiireiden keskeltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit tästä mukavia ohjeita. Joskus on hyvä poistua pyykkivuoren ja likaisten astioiden luota askartelemaan ja ottaa vaikka lapsetkin mukaan.

   Poista
 6. Ihania juttuja! Miten kauniita saakaan aikaan hylätyistä kenellekään kelpaamattomista kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, toisen roska on toisen aarre! Mä rakastan kirjoja niin luettuina, katseltuina, kuunneltuina kuin askarteluaihioinakin.

   Poista
 7. Haastoin sinut. Olisitko valmis tulemaan mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tolkkuhuono näissä haasteissa, mutta koska olit niin kauniisti minut haasteeseesi nimenyt, niin voisin kyllä vastata kysymyksiisi oikien ajan kanssa tässä joku päivä : )

   Muillekin tiedoksi: Rva Pionin haastetehtävän minulle (ja 10 muulle bloggarille) esitetyt kysymykset olivat seuraavat:
   1) Mitä sinulle merkitsee pyhä/mikä sinulle on pyhää?
   2) Mistä asioista nautit eniten vapaa-aikanasi?
   3) Mikä tällä hetkellä on itsellesi elvyttävintä arjen keskellä?
   4) Mainitse jokin sinulle merkittävä musiikkikappale.
   5) Mainitse jokin sinulle merkittävä kuvataiteellinen taideteos.
   6) Onko sinulla turvavaate/turvavaatteita? MIllainen se/ne ovat?
   7) Lapsuusmuisto, joka tulee mieleesi ensimmäisenä.
   8) Unelmasi tai haaveesi tällä hetkellä.
   9) Pystytkö näkemään itsesi vanhana? Millainen olet?
   10) Mikä sinusta on parasta lähestyvässä vuodenajassa?
   11) Miten suhtaudut joulunodotukseen?

   Poista
 8. Ihanaa kun Suomessakin on virinnyt kirjantuunaus entistä enemmän. Itse olen tuunannut altsuja jo usean vuoden ajan ja sehän vie menessään.... Näistä saa taas uutta kipinää altsuiluun, satukurkkailukirjasi ovat ihastuttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjatuunaus on kyllä ihanaa hommaa. Ekan kirjan rateleminen tuntui kuin olisi tehnyt jotain todella tuhmaa ja kiellettyä, mutta nyt ei tunnu enää pahalta, vaan ihanalta! En kuitenkaan ole uskaltanut lukea leikkelemiäni kirjoja, koska silloin sivujen tekstit muuttuvat henkilökohtaisiksi tarinoiksi. Kiva kun löysit blogini!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!