keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Neulehame ja kauluri


Onpas minulla ollut kiirusta sitten viime postauksen. Olen saanut esittää Prinsessa ja herne pöytänukketeatteria Maileg-hiirulaisilla sydämeni kyyllyydestä päiväkodeissa, innoittaa 6 lk:n oppilaita kuvaamataidossa, matematiikassa ja fysiikassa (lemppariaineitani) ja  olen itsekin päässyt nauttimaan omien kullannuppujen kanssa teatteri Capellen nukketeatterista Jänis ja kilpikonna. Sain myös iltatunteina neulotua itselleni uuden asun, jota tämä postaus käsittelee.

ILMAINEN Nukketeatterini "Prinsessa ja Herne"  on osottautunut niin pidetyksi, että olen hukkua uusien esitysten yhteydenottoihin. Nyt kuitenkin ilmaisesitykset on tälle vuodelle jo sovittu ja jatkossa teatteria voi tilata minulta maksullisena. (Minunkin pitää jo saada juustoa leivän päälle) Ilmaisesityksiä pidän 20 kpl. Nukketeatterini hinta on 55 € esitys eli aika paljon huokeampi kuin yleensä nukketeatterien, joten siinäpä olisi esimerkiksi oiva vanhempien yhteislahja vaikka lastenne hoitajille tai ala-luokkien opettajille joululahjaksi.

Mutta nyt neulontaan....

Työstin iltatyönä itselleni Pierre Cavallolta tutustuttaviksi saaneistani Luoto-langoista neulehameen ja kaulurihuivin. Molemmat taas omaa designiani. Käytin näissä samaa teemaa kuin aijemmissa Pierre Cavallon langoista neulomissani tuotteissa. Työ etenee oman kropan muotojen mukaan fiilispohjalta alkaen silmukkajaksotuksella 5 nurin, yksi oikein.Tälläinen asu siitä sitten tuli. Kaikin puolin onnistunut - ainakin omasta mielestäni. Huovi-kaulurin voi kietaista kaulan ympärille joko näin auvonaisena tai kahteen kertaan pyöräytettynä, kuten alimmassa kuvassa.

Kyllä taas talvella tarkenee.


Kuvan paita on NoaNoan -mallistosta. Neulehuivikaulurin alaosa on kaksinkertainen, resoriosa on yksinkertainen.

Tämän päivän omistan lapsille ja puolenpäivän jälkeen syöksymme Hop Loppiin. Kuvitelkaa ekan kerran elämässäni!!!!!

Mukavaa viikkoa! Ja lämpimästi tervetuloa kaikille uusille lukijoille!!!!!

11 kommenttia:

 1. Hienoa kamu, olet saanut tilkkujen lisäksi neulomuksia wau. Iltaisin ei malta mennä nukkumaan kun tekee mieli luoda puikoilla ja langoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin neulonnasta kun sain läjäpäin lankoja Pierre Cavallolta testaukseen. Täytyyhän ne työstää pois, kun kerran pyydetään ; ). Kivoja projekteja ovat olleet. Neuloin todella paljon lukioikäisenä ja sitten tulikin lähes 15 vuoden paussi neulonnalle. Nyt olen taas verestellyt vanhoja taitoja. Vapaasti, ilman ohjeita, kuten ennenkin....

   Poista
 2. Kauniit! Ja malli on niin tyylikäs ja raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli simppeli ja kiva malli. Tätä voi käyttää aina pikkujouluista koti-iltoihin.

   Poista
 3. Millä tunnisteella blogistasi löytyisi nukketeatteri -päivitykset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivupalkista kohta nukketeatteri. Siellä kohdassa postauksessa Prinsessa ja herne on tämä nukketeatterini eka versio. Se on kasvanut matkalla satumaisemmaksi, mutta jotain tarinan kulkua näkee tuosta viimekevään postauksestakin. Kuvat eivät anna lainkaan kuvaa siitä kuinka mukava esitys on. Mutta käy kurkkaamassa. Suositteluja voi kysellä mm. Perhetuvalta, Tanssimäen kerholta, Aurinkotuulen päiväkodilta, useilta perhepäivähoitajilta, Mukkulan kirkon lapsityön tekijöiltä ja lukuisilta oppilailtani, joiden nimiä en tässä voi kertoa.

   Poista
  2. Suosituksia Nukketeatteristani voi myös kysyä Mukkulan päiväkodilta (esikoulu), taidepäiväkoti Satakielestä jne. Muutaman seuraavan viikon aikana kierrän teatterini kanssa kymmenessä eri päiväkodissa tai kerhossa Lahden alueella ja muutamilla syntymäpäiväjuhlilla. Osa esityksistä on maksullisia, 20 ensimmäisenä varattua pr.esitystä maksuttomia.

   Poista
 4. Kaunis neulekaulus ja tyylikäs hame. Ja kiva kuulla, etä olet päässyt toteuttamaan itseäsi ansiotyökentälläkin. Siunausta!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoa, saat varmasti uutta virtaa ja uskoa tulevaan. Menestyksen tuulia loppu vuoteen, vain taivas olkoon rajanasi! - Heidi & co

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!