lauantai 23. marraskuuta 2013

Maileg -hiirulaissynttärit
Meillä on tänään taas viettetty synttäreitä. Sain ilokseni työhuoneelleni synttärijuhlallisuuksiin Millan 7 v ja hänen kymmenen ystäväänsä. Teemana meillä oli Millan oman Hippi-hiirulaisen mukaan Maileg-hiirulaisjuhlat.Juhliin kuului nukketeatteria, herkuttelua ja askartelua & ompelua.
Tunnelmaan virittäydyimme Prinsessa ja Herne -pöytänukketeatteriesityksellä.


Ompelutyönä lapset työstivät petivaatteet synttärisankarin isän työstämiin pikkusänkyihin ja askarteluina herkkuja Maileg -kekkereille.

Tervetuloa kuvagallerian kautta nauttimaan ihastuttavista lastenkutsuistamme! Kivat oli kekkerit ja hienoja käsitöitä syntyi ihan jokaiselle kotiinviemiseksi. Minä kiiruhdin synttäreiltä suoraan seuraaviin 5-vuotiskekkereihin, joihin minut oli tilattu esittämään uusinta nukkenäytelmääni "Joulun paras lahja". Yhtä juhlaa siis tätänykyä koko minun elämäni : ).Nyt illalla on kiva istahtaa alas ja muistella lasten iloisia kasvoja ja onnellisia hymyjä. Huomenna minut ideoideni voi treffata Mukkulan koululla joulupajan askartelupajasta klo 12-14 (Joulupaja kestää kyllä klo 15 asti. mutta minun on ehdittävä vielä Ornamon ja Muotsikan myyjäisiin).

"Joulun paras lahja" -pöytänukketeatterista kuvia seuraavassa postauksessa joskus ensi viikon puolella. Esityksiä on tilattu jo todella mukavasti ympäri Lahtea ja Orimattilaa. Ihanaa!

20 kommenttia:

 1. Onpas ollut hienot synttärit! Tuollaisia pitäsi olla kaikkien lasten ja miksei aikuistenkin synttärit. Kiva työ kulkea juhlista toisiin ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina nauttinut juhlien järjestämisestä. Juhlissa olemisesta vieraana en sensijaan juurikaan pidä, siksi kai päädynkin usein juhlissa keittiön väen avuksi. Tämä juhlajärjestäjäntyö on kyllä antoisaa!

   Poista
 2. Oh hoh. Ihanat juhlat!

  VastaaPoista
 3. Tytär oli juhlissa mukana ja oli niin tohkeissaan kaikista ihanista askartelujutuista, mitä olivat saaneet tehdä. Tulokset koristavat keittiön pöytää varmasti pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tytär viihtyi. Rennossa ilmapiirissä yhdessä tekeminen ja omien tuotosten aikaan saaminen on palkitsevaa.

   Poista
 4. Aivan ihan näköistä! Mitä materiaalia oli käytetty noihin muovailu"ruokiin"/töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän Sinellin Clay -massoja, joista tehdyt tuotteet kovetuvat ilman vaikutuksesta parissa päivässä. Ne ovat helppoja pintenkin muotoilla, eikä uunia tarvitse käyttää.

   Poista
 5. Kivat juhlat ja etenkin tuo hiirulaispannumyssy on super hieno! -Heidi

  VastaaPoista
 6. Suloista. On hienoa, että lapset saavat tälläisiä mahdollisuuksia touhuta yhdessä omin pikkukätösin. Hyvä liikeidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä käsityön opettaminen ja käsillä tekemisen ilon jakaminen on niin minun juttuni! Toivottavasti sana alkaa pikkuhiljaa levitä ja joku päivä tällä saisi elantonsakin.

   Poista
 7. ihanat juhlat, ite tässä just alan synttärijuhlia järjestään,,, teemana hellokitty 4-vuotiaalle :) taidan sit vaikka 5 tai 6 vuotis synttäreiksi järjestää kans askartelu synttärit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5-6 v lapset yleenäs pitävät kaikesta näpertelystä. Ja jos haluaa että synttärien jälkeen koko koti ei ole ihan hullunmyllyn, niin tämä käsityösynttäri-idea on oikein toimiva.

   Poista
 8. Ooo! En kestä :D ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kestä vain ; ). Mä pyrin tekemään aina lapsille jotain mukavaa ja muistoihin jäävää. Tällä kertaa se oli tälläistä söpöilyä.

   Poista
 9. Lapsille varmaan ihan mieletön kokemus. Hienoa, Neulanhaltija, että jaksat jakaa osaamistasi pienille ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana palkan lisä on tyytyväiset asiakkaat. Näytti siltä, että aika paljon pikkuväkikin kekkkereistä tykkäsi.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!