keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lastenpäivä


Tänään on lasten oikeuksien päivä, vaikka meidän perheessä lasten oikeuksien päivä on kyllä ihan jokaikinen päivä. Neulanhaltijan nukketeatteri "Prinsessa ja herne"-näytelmineen esiintyy tänään tilauksesta lasten oikeuksien päivän juhlilla Perhetuvalla Loviisankadulla klo 11.30. Tervetuloa katsomaan!
Meillä kotona lastenpäivää juhlitaan jätskiannosten ja meille uuden Monopoly-pelin seurassa. Löysin pelin 3 €:lla Lanttilan kirpparilta, jossa poikkesin pitkästä aikaa etsimässä (ja ostamassa) vanhaa matkalaukkua "Paras joululahja" -nukketeatteria varten. Meillä on todella monta Monopoly -peliä, mutta aina vain peli jaksaa yllättää uusilla tuulilla. Tämä peli toimi DVD:n välityksellä. Ihan mahtava löytö - lapset olivat haljeta onnesta!

Nuno-huopahuivinikin lähtivät viimein maailmalle. Alla pari kuvaa huiveista, joita voi asiakkaan tarpeiden mukaan käyttää varsin hyvin myös verhoina, liinoina, tilanjakajina jne. Laitoin kuvia myös tuonne Gallerian puolella, sillä näissä henkii vahvasti taidetekstiilieni tunnelma. Niitä saa ostaa nyt viikonloppuna 23.-24.11.2013 Kädentaitajien myyjäisistä upeasta Pirilä Navetasta (Eräjärventie 1256, Orivesi) klo 10-16. Huiveja tulee myyntiin myös c/o Malskille Lahteen 7.12.2013.


Mukavaa lastenpäivää jokaiselle. Antakaa lapsen herätä myös sisimmässänne, te kaikki aikuiseksi kasvaneet!


Tähän loppuun Lastenpäivän kunniaksi yksi minun elämän filosofiani Helena Anhavan mietelmin:

" Älä päästä itseäsi tietyn ikäiseksi,
älä tietyssä asemassa olevaksi
niin olet vapaa tälläisenäkin kevätpäivänä
istumaan tavaratalon rappusille
syömään tötteröjäätelöä."

(Helena Anhava: Vuorosanoja, Otava 1973)8 kommenttia:

 1. Hyvää lastenpäivää teidän perheelle! Kauniita ovat huivisi -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huiveista tuli kauniita omastakin mielestäni. Nyt samaan sarjaan on tulossa sukkiakin ; ) Joska sitten pääsisi oikein kunnolla lentoon ; )

   Poista
 2. Kiitos upeasta mukaansa tempaavasta satumaisesta nukketeatterielämyksestä! Meillä tarina tuli heti kotona kuviksi ja leikeiksi, hyvä, että päiväunille maltettiin käydä. Olet oikealla alalla, olet huipputyyppi lasten innoittajana! Äitikin sai hyvän mielen huonosti nukutun yön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada esityksistä palautetta! Kiva, kun tykkäsitte!!! Pyrin ottmaan lapsen ikätasoonsa nähden huomioon ja toivon saaneeni jakaa edes pienen kulttuurin siemenen lasten ja aikuisten sydämiin. Paikan päälle kuulen palautetta onneksi paljon. teatterit ovat olleet tykättyjä ja se lämmittää mieltäni: tästä on hyvä jatkaa.

   Poista
 3. hyvää lasten päivää kylläpä siellä nurmikko vihertää meillä täällä Kuusamossa maa valkoisena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tääs oli pitkä vihreäkausi välillä, mutta tänään aamupäivällä alkoi ruiskiä räntää ja kohta täälläkin maa on jo valkoinen -ainakin hetken.

   Poista
 4. Aivan ihana toi Helena Anhavan runo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena Anhava on ollut pikkutytöstä asti lemppari runoilijani. Minulla on pino hänen runo- ja mietelmäkirjojaan ja palaan niihin usein. Hän osaa pukea minun syvimmät ajatukseni sanoiksi aivan uskomattomalla tavalla. Suosittelen!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!