perjantai 3. tammikuuta 2014

Keiju - tuunauksiaOlen viimepäivät suunnitellut ja työstänyt pikkuhiljaa uutta satumaista nukketeatteriesitystä kevät ja kesä mielessä. Nukketeatterin satumetsässä lentelevät, keijut, leppäkertut, mehiläiset ja perhoset.

Kirppiksiä on taas kierrelty ideoita hakkien ja pikkutuunauksia työstetty kaikenlaisesta toisten turhasta jätteestä. Kiitos mitä kaunein myös Katrille, Heidille ja Astalle sponssamistanne matkamuistonukeista!!!!Nukketeatterin keijunuket tuunanaan matkamuistonukeista. Muutamien värikylpyjen ja ratkottujen & ommeltujen asusteiden jälkeen, matkamuistonuket syntyvät viehkeiksi hedelmäkeijuiksi. ..


...Vähän tylliä tai sifonkia ja ripaus tähtipölyä niin esimerkiksi itämainen matkamuistonukke tulee heräämään eloon päärynäkeijuna ja sitruunakeijuna.Värinappilaatikoni on näiden prokkisten kanssa tyhjentynyt pikkuhiljaa, mutta vielä nappeja riittää. Ostin kymmenisen vuotta sitten värinappilaatikon 5 €:lla kirpparilta. Siinä oli reilut 150 värinappia! Aika hyvä kauppa : ). Toisessa kuvassa myös muita "hyviä" usimpia tuunausrojuja kirpparilta.Näistä rouvista tulee pikkutuunauksella ruusukeiju ja omenakeiju. Uskoka tai älkää!


Väriliemikylpyjä, keijun siipiä, helmiä, huopaa.....


... tuleva mandariinikeiju muuttumisleikissä.... Vähänkö tämä on kivaa hommaa!!!!! Koskaan ei itsekkään tiedä minkänäköinen keiju käsistä ilmaan lehahtaa!

Seuraavissa postauksissa pääsette astumaan hedelmäkeijujen tuunausmaailmaan hieman yksityiskohtaisemmin.

8 kommenttia:

 1. Voi ihanuus... Nyt harmittaa etten vuosia sitten osannut edesmenneen mummoni matkamuistonukkekokoelmaa arvostaa, edes tuunauksen verran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tämä oli ihan uusi oivallus. Näillä nukeilla on usein niin sirot raajat ja kauniit kasvot, joten keijuidea pulpahti lopulta aika äkkiä, kun sitä hetken tuumailin. Itse en olisi osannyt työstää massasta näin siroja kasvioa ja käsiä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vain : ) Odotappas kun näet täällä blogissa niitä muuttumisleikkejä lisää...

   Poista
 3. Apua! Mä olen aina inhonnut näitä matkamuistonukkeja ja nyt sinä taijot näistä jotain kaunista. Ihastuttava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä nuket eivät ole olleet minunkaan suosikkilelujani / koristeitani. Mutta nyt ne on kyllä ihastuttavia ; )

   Poista
 4. Jukrat, että teet mahtavia juuri siitä lähes turhasta krääsästä, joita löytyy täältäkin yhdestä vintin laatikosta :D Kerrassaan loistavia myös muut nukketeatteri-ideasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta : )! Inspiroidun yleensä paremmin hylätystä rojusta kuin valmiista askartelu tai käsityöohjeista tai - materiaaleista. En tiedä onko se nuukuutta vai luovuutta ; )

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!