sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kirjatiellä satumaahan


Minulta tilattiin helmikuulle neljä kirjatuunauskurssia Lahden kaupungin kirjastoille. Koska edelliset kirjatuunaus näytteeni pohjautuivat vahvasti jouluun, halusin työstää nyt keväisempää näytemateriaalia tuleville kursseille. Olemme nyt työstäneetkin oikein urakalla posket innosta hehkuen koko viikonlopun lasten kanssa keväsiä kirjatuunausnäytteitä.Jotenkin työn alla oleva keiju- nukketeatterimaailmani pääsi valtaamaan nämä ensimmäiset kirjatuunaus-tuotoksetkin. ...Sitä käsi tekee mitä mieli ja sydän ovat täynnä...


Kirjojen sivujen revinnän jälkeen maalasimme kirjojen sivuille vesiväreillä maisemat.Maalatut maisemat koristelimme Tiimarin loppuunmyynnistä ostetuilla tarvikkeilla. Kannattaa muuten nyt käydä ostoksilla Tiimareissa ja ostaa - 50 % -90% hinnoilla materiaalia vaikka varastoonkin! Minäkin ostin sitä ja tätä pientä ja mukavaa tuleviin kirjatuunauksiin ja askarteluihin.
Näytteitä vanhoista kirjoista tuunaten syntyi tänä viikonloppuna useita. Tässä pari. Mutta lisää tulee seuraavissa postauksissa tässä tammi-helmikuun aikana. Tein kyllä ainakin omasta mielstäni tosi nerokkaita juttuja - saas nähdä sitten mitä mieltä te olette kun niitä tänne postailen ja työpajoissani esittelen.


 Lapset olivat näistä vallan innoissaan.... Eikö tullutkin hienoja taidekirjoja?


Vesivärimaalaus on nyt etenkin esikoisemme ja nuorimmaisemme mieleen. Pensselit viuhuvat tuon tuostakin ja mitä upeimpia maisemia syntyy lapsien käsissä.

Lahden kirjastoille ideoimani keväiset kirjatuunauskurssit

Launeen kirjastolla: 12.2.2014 klo 17-19 (teemalla ystävänpäivä)

Pääkirjastolla: Aikuistenosasto: 26.2.2014 paja 1. klo 14-16, paja 2. klo 18-20
Lastenosasto: 25.2.2014 klo 10-12. Lastenosaston työpajaan on ilmoittautuminen.

TERVETULOA MUKAAN ASKARTELEMAAN!!!!!!  Kirjatuunauspajoja voi myös tilata minulta itsehankkimalleen porukalle koska vain. Pajat voi pitää työhuoneellani tai valitsemassasi paikassa. Tilaukset neulanhaltija@gmail.com.

Lisäksi osallistun työhuoneeni osalta myös tämän vuoden Lasten Talvikarnevaaleihin. Pitämäni työpajat ja nukketeatterit ajankohtineen ja hintoineen löydät täältä.


Tähän loppuun vielä kuva muutaman päivän päästä 4 v täyttävän tyttäremme nukketeatterista, jota saimme tänään ihailla. Huomatkaa hieno itsemaalattu tausta ; ).

Mukavaa kevään odotusta teille kaikille!

27 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olen niin ylpeä lasten taitoista ja näistä satumaakirjoista : )

   Poista
 2. Upeaa tuunausta! Itse en kyllä raaskisi rikkoa kirjoja, mutta en voi väittää, ettetkö olisi antanut lastesi kanssa näille rikotuille upean uuden elämän. Hieno blogi sinulla, kauniita, mielenkiintoisia töitä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos blogi-kehuista. Blogipalautteet ovat ainut palkkani tällä hetkellä, joten jokainen palaute on minulle kuin lämmin halaus, kiitos!

   Ensimmäisen kirjan sivun rikottuani minustakin tuntui ihan kamalalta, mutta sitten sopeuduin ja nyt revin ja tuunaan jo ihan innolla. Kirjat joita käytän on käyttäjiensä hylkäämiä tai kirjaston poistokirjoja, joten pelastan ne roskikselta ja annan niille uuden elämän. En kuitenkaan uskalla lukea tuunaamiani kirjoja, sillä muuten sivut alakaisivat kuiskia ja minä en pystyisi tähän hommaan.

   Poista
 3. Ihanaaa. Voiskohan tuollaiset tuunailla koululuokassa vanhoista kierrätyskirjoista?
  Vois kai.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunis postaus. Ihana idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teette minut iloiseksi näillä palautteillanne. Kiva jos minäkin tuon teille hyvää mieltä kädentaidoillamme. Mukavaa kevättalvea teille kaikille!

   Poista
 5. Todella kauniita maisemia tuli kirjoista! Miullakin kirpaisee kirjojen tuhoaminen, mutta näiden kuvien jälkeen ehkä uskallan tuhota muutaman askarteluun jemmaamani kirjan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tiedän tunteen kirpasemisesta, mutta jos ajattelee mikä määrä kirjoja päätyy kaatopaikoille vuodessa, ei yksi, kaksi kirjaa tuunattuna ole kovin tuhmasti tehty ; )

   Poista
 6. Tosi kiva idea, vaikka yleensä en tykkää kirjojen repimisestä. Mutta työsi ovat oikein kauniita. Katselin myös keijuja ja aivan ihania ovat. Olipa kiva löytää tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen miettinyt kuinka pienten lasten kanssa tälläsiä voi tehdä. Ensin opetettaan, että kirjoja EI SAA REPIÄ! Kirjoihin EI SAA PIIRTÄÄ! Mutta sitten kuitenkin saa.... Hmmm,... Se on vähän niin kuin kangastusseilla vaatteisiin piirtäminen tai liitutaululla seinään piirtäminen... tai vauvojen värikylvyt, joissa läträtään ja maalataan ruoalla. Aluksi kirpaisee, mutta sitten kaunis lopputulos voittaa : )

   Poista
 7. NII-IN HERKKUJA!!! Voin vaan kuvitella 4-vuotiaankin työn touhuissa :D Olisipa Lahti vähän lähempänä (90 km) niin änkeisin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, niin ovat! Kesäaikaan voin hyvin kierrellä pajojeni ja nukketeatterieni kanssa ympäri Suomeakin, joten voitte tilata "sinne kauas" kurssin kesälle : ).

   Poista
 8. Huoh, miten ihana idea sinulla taas! Olen kade luovuudestasi ja kekselijäisyydeatäsi. Ja mistä sinulla riittää perheellisenä aikaa ja virtaa tähän kaikkeen?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ideasta! kade ei kannata olla - ainakaan minulle. Jokaisella meillä on omat taakkamme ja murheemme tässä elämässä. MInulle on nyt vain siunaantunut jotenkin tälläisiä kadentaitoja. Surukseni niillä ei kuitenkaan ansaita esim leipää meidän pöytäämme, vaikka olen opiskellut 4 alan tutkintoa : (.

   Aikaa minulla riittää kaikkeen siihen jota rakastan. Tingin jostain muusta - kuten television ääressä notkumisesta... Ja mullahan on lapsia aina apuna, joten en mä näitä kaikkia näytteitä yksin tee!

   Poista
 9. Niin kaunista, että ihan pyörryttää sanoi lapseni 5 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, olipa suloinen kommentti tästä postauksesta : )

   Poista
 10. Kauniita kirjoja nämä ja tuo uusimman kirjoituksesi lumikellokirja. En olisi itse kyllä kyllä osannut keksiä vanhoista kirjoista tälläisiä, vaikka paljon olen kirjoja askarteluissani käyttänyt. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva prototyypeiläni yllättää myös konkareita!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä aika onnistunut kokeilu meidänkin mielestä.

   Poista
 12. Voi mikä blogi, ihania juttuja! Itse olen viime aikoina miettinyt myös kirjojen uusiokäyttöä. Hirvisaaret ym. eivät mene edes eurolla kaupaksi kirppareilla, enkä roskiin raatsi niitä heittää. Blogistasi sain uusia ideoita, kiitos. Ikävää ettei noin laadukkailla jutuilla saa elantoa, mutta meille muille blogistasi on ollut paljon iloa. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!