keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Foliomaalaus


Avaruusprojekti jatkuu.... 

Tässä postauksessa esittelen mukavan nopean ja näyttävän foliomaalautekniikan, jota saatamme käyttää työryhmäni kanssa opintoihin liittyvässä taideprojektissamme lasten kanssa. Tekniikkaan tarvitaan foliota ja sormivärejä.Foliot rypistetään ja oijotaan kevyesti, jonka jälkeen ne toimivat sormimaalauspintana.
Tässä kuvassa on hyvin nähtävissä kuinka samoilla sormiväreillä syntyy aivan erilainen lopputulos foliolle ja vesiväripaperille. Folio tuo työhön jää- tai avaruusmaisen efektin.Sormivärimaalaus on ihanaa. Käyttämäni värit ovat iholle pehmeitä ja niiden levittäminen paperiin ja folioon on hyvin terapeuttista. Käyttämäni värit lähtevät myös käsistä pois jo pienelläkin vesipesulla.

Näytetään IMG_1641.JPG

Jotain tämän tyylistä olisi nyt suunnitteilla. Lapset saavat leikata kartonkiin reiät itse ja sommitela mustan taustan haluamallaan tavalla folion, glitterein, kuvioita piirtäen. Miltä näyttää?

2 kommenttia:

  1. Tulee mukavat muistot mieleen tuosta sormilla maalaamisesta, oma pesue aikoinaan innostui niin, että lopulta pestiin värikkäitä intiaaneja! Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Ihana muisto! On terapeuttista antaa välillä lapsen sotkea sielunsa kyllyydestä. Kesä onkin oivaa aikaa tälläisiin sotkuisiin maalauspuuhiin kun maalarit voi roudata pihalle 😊.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!