tiistai 14. helmikuuta 2017

Nukketeatteri pahvilaatikosta osa 1.Sain toissa viikolla opettajaltani mukavan pienen teatteri-idean, joka on helppo työstää lastenkin kanssa. Tätä ideaa piti heti kokeilla oman tyttären kanssa pika-pika-versiona. Ja kun pika-versio oli työstetty, lähti idea lentoon ja yksi kohtaus Avaruusnukketeatteristani näytellään nyt myös pahvilaatikkoteatterina.


Teatterissa pahvilaatikon seinämät leikataan osittan auki, päällystetään halutuin kuvin ja maalataan halutun väriseksi. Miniteatteri on valmis.


Tälläisessä teatterissa voi esiintyä niin tikkunuket kuin pienet kolmiulotteiset hahmotkin, vaikka pehmolelut.


Teatterin sivujen yläreunaan tehdään pienet lovet, joihin voi halutessaan upottaa pitkän tikun varaan erilaisia taustoja tarinan edetessä.


Kas näin.


Myös paperinuket toimivat tässä teatterissa hienosti. Tästä se idea sitten lähtikin minun prosessiini, josta lisää seuraavassa postauksessa....

Mukavaa ystävänpäivää teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onnelliset lapset, jotka saavat tehdä ja seurata kivoja teatteriesityksiäsi, tärkeää antaa alkusysäys. Itse pidän tärkeänä kaikkea käsillä tekemistä ja luoda jotain mukavaa, pientäkin. Materiaalia löytyy helposti. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään valjastinkin jo kolmasluokkalaisen poikani ompeluapulaisekseni, kun koneella ompelu on niin kivaa! Poika ompeli äidin avustamana pahvilaatikko-nukketeatterikeikkaa laukun. On kiva tehdä lasten kanssa, mutta loppujen lopuksi aika harvoin heitä saan työhuoneelleni apulaisiksi. Mutta pyrin siihen, että aina kun keksivät jonkun idean, jossa tarvitaan käsityötaitoa, autan heitä ja touhuan heidän kanssaan.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!