tiistai 21. helmikuuta 2017

Mummo, mummola ja mummon avaruuskirja

 

Kuten viime postauksista voi aistia, avaruusnukketeatteri on ollut päällä ajatuksissa viime viikot. Nyt alkaa olla enää vähän loppuviimeistelyä ja valojen testailua ja sitten koko homma on treenausta vaille valmis.


Tämä nukketeatteri on minulle poikkeuksellinen siksi, että olen tehnyt ja yhdistänyt siihen useita eri teatterityylejä ja kohtauksia. Tämä kiertue ei myöskään onnistu enää yhden esittäjän voimin vaan saan ilokseni pyytää vuorotellen lapsiani avustajikseni esityksiini. Ensi-illassa minua avustavat luokkakaverini, jotka ovat tätä projektiani seuranneet läheltä nämä viime viikot.

Nukketeatterin ensimmäisessä kohtauksessa ollaan mummolassa yökylässä. Ja mikäs mummola se on jos siellä ei ole mummoa. Torix -kirpputori pelasti minut taas ja sieltä löytyi hyvä tuunattava laatumummo alle kympin.
Mummo oli huolella työstetty posliininukke, joka joutui ensitöikseen vaate-, hius- ja silmälasimuotoilijan käsittelyyn.


Mekosta lähti rimpsut oitis ja euron pellavaisesta revinnäisnenäliinasta työstyi mekon päälle essu.
Hiukset ja silmälasit mummolle taiteili luokkakaverini. Kiitos Minna!


Koska tämä mummo rakastaa kaveja ja puutarhaa, tein hänen vierashuoneeseensa eli ensimmäisen kohtauksen huoneeseen Fimo-massasta pari amppelikukkaruukkua. Idean sain omasta keittiön ampelistani.

30 minuutin paistamisen jälkeen minulla ja mummolla oli kaksi mukavaa amppelia, joihin tein huovasta ja rautalangasta pariposliinikukkaa.Eikös tullut aika kivat? Violetin tilkkupeiton tytölle tuunasin vanhasta vaatehuoneeni ovimatosta, jonka olin valmistanut joskus kauan sitten tilkkutyökurssille pinoa-leikkaa-tilkkutyön näytteeksi.Lisäksi tein mummolle avaruuskirjan, jota hän lukee tyttöselle ennen nukkumaan menoa. Kirjan tuunasin myös vanhasta v. 1998 valmistuneesta käsinsidostusta kirjasta. Joskus olen siis opetanut kirjansidontaakin. (Kaikkea sitä on ehtinytkin opettaa..)

Mukavia tähtihetkiä teille kaikille!

Nukketeatteripostaukset jatkuvat vielä. Yrittäkää jaksaa :)

4 kommenttia:

 1. Siirryt materiaalista toiseen nopeaa vauhtia! Mukava mummi, joka lukee satuja, ehkä pieni huivi harteita lämmittämään. Apuvoimien kanssa tulossa mielenkiintoinen esitys. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Irmeli! Pitäneepä lähteä tonkimaan pitsiliinalaatikkoani, josko sieltä löytyisi mummille hartiahuivi. Huomenna tiedossa esityksen ekat harjoitukset luokkakaverieni kanssa. Kivaa!

   Poista
 2. Nukketeatteriesityksestä tulee takuulla menestys! Upeita juttuja ja yksityiskohtia olet jaksanut näpertää! Tässä olen parhaillaan rakentelemassa tyttärelle nukkekotia, joten tämä sinun nukketeatteriprojekti kiinnostaa siksikin niin erityisen paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tytär, jota nukkekodit tai nuket eivät juurikaan kiinnosta. Hän askartelee alavariinsa kanssani, mutta aina jotain tekniikka juttuja tai leikkeihin tarvittavaa sälää. Tämän vuoksi (koska mua miniatyyrijutut kiinnostavat) siirsin tuotosintoiluni tonne nukketeatterimaailmaan. Näin saan hyvin jaettua askartelunkin iloa ja ideoita muille lapsille, joita kaikki pikkupiiperrys kiinnostaa. Ja tuohon nukketeatteriin saan myös hyvin ympättyä esiintymisviehtymykseni ja tarinankertojan taitoni. Se on kyllä unelma työ. ja kyllä, Avaruus-esitys sai todella hyvän palautteen ensi-illassa. Jee!

   Sun nukkekotiprojekti on ihana!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!