torstai 23. helmikuuta 2017

Pieni varjoteatteri

Henkilön Theatrum Olga kuva.

Koska halusin nyt tuoda erilaisia kokeiluja avaruus-nukketeatteriini, työstin sinne myös pienen varjoteatterikohtauksen. (Kuva: L. Kantola, Theatrum Olga, Lahti)

Varjoteatteria varten ostin Paperikuun poistopisteestä kirjetaulun. Taulun pellavaiset taskut ja vaneritausta oli helpoa napsauttaa pois ja siirtää varastoon odottamaan mahdollista tulevaisuuden tarvetta odottamaan. Puiset kehykset sensijaan pääsivät heti käyttöön.


Kankaaksi varjoteatteriini pääsi pala mummoni vanhasta lakanasta. Volarilta saamastani vahvasta huopalevystä työstin kaksi rakettia. Ensimäinen oli liian suuri ja toisesta tuli sopiva. Raketin pyrstön tein ensimmäiseen rakettiin tyllistä ja toiseen ohuesta kestävästä oranssista muovista. Ensimmäisen raketin koristelin paljetein ja toiseen tein poralla reikiä. Tuotekehittelyä siis.

Ja niin tarinani raketti sinkoutui avaruuden äärettömyyteen ja koti uusia seikkailuja.

Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Loistava keksintö! Upea. Olet uskomaton. - Heidi

  VastaaPoista
 2. Me halutaan nähdä valmis esitys. T.Liukkoset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esityksiä voi tilata neulanhaltija(at)gmail.com. Hinnasto löytyy esityksille www.neulanhaltijantyohuone.blogspot.com. Tätä esitystäni en ole vielä hinnoitellut, mutta teen sen heti kun ehdin. Samoin kirjastojen ilmoittelua kannattaa seurata.

   Poista
 3. Näyttävää ja yksinkertaista, jonka takana kekseliäisyyttä, mielikuvitusta, kierrätystä, taiteellista silmää ja kiva tarina. Tätä en ole kokeillut aikoinaan. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monesti teatterityöskentelyssä yksinkertainen onkin parasta. Se jätää mielikuvitukselle tilaa ja auttaa pientä katsojaa kuvittelemaan itsensäkin mahdolliseksi tulevaisuuden teatterin tekijäksi.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!