maanantai 30. tammikuuta 2012

Haasteena lohikäärme osa 2. "Kuviointi ja huolittelu neulaten"


Kahden päivän kuluttua Hagrid lohikäärmeen torson valmistamisen jälkeen Neulanhaltija kuvioi lohikäärmeen huopaneulalla pistellen.

Ensiksi Hagridille oli saatava selkäevät ja häntä, jotka työstettiin n. 30 g villapotköstä.


Sitten neulattiin suun punainen sisus, hampaat, silmät ja sieraimet. Ja koko Hagrid peitettiin kauttaaltaan ohuella 30 g villavaipalla.


Villavaippa neulattiin tasaiseksi yhtenäiseksi pinnaksi.


Yhtenäisen villavaipan päälle neulattiin lohikäärmeen suomupinta ja kynnet.


 Ja tälläinen Hagrid sieltä sitten syntyi. Valmis se ei kuitenkaan vielä ollut. Nyt oli jäljellä vielä voimakas saippuavedellä huovutus ja vanutus. Huovtus ja vanutus sekä Hagrid lohikäärmeen viimeistely esitellään seuraavassa päivityksessä.


Lohikäärmeen selkäevä jätettiin vielä tässä vaiheessa torsoksi ja se kuositellaan harjanteiseksi huovutuksen ja vanutuksen yhteydessä.


...Räyyyhhh...


Vaikka nykyään näkee niin huovutuskirjoissa kuin käsityömessuilla- ja myymälöissä paljon "valmiita" kuivahuopatuotteita, joiden pinta on jätetty neulahuovutusasteelle, ei Neulanhaltija sitä tuotteissaan hyväksy. Märkähuovuttamattomat työt ovat Neulanhaltijan mielestä ensinnäkin likaisia, sillä etenkin suomenlampaanvilla on usein pesemätöntä. Kuivahuovutetut vain neulatut työt eivät myöskään kestä hankausta saati lasten leikkejä.  Niitä ei myöskään voi kunnolla puhdistaa, joten ne ovat hyllyllä kököttäessään melkoisia pölypesiä. Märkähuovutettu työ taasen on kestävä ja pestävä, kuviot ovat kyllä haaleampia ja epätarkempia kuin kuivahuovutetuissa tuotteissa, mutta ne pysyvät paikoillaan vaikka kissa niitä raapisi.Neulanhaltija rummuttaa siis vahvasti märkähuovutuksen puolesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!