tiistai 31. tammikuuta 2012

Haasteena lohikäärme osa 3. "Huovutus, vanutus ja ihastus"Ja niin jatkui lohikäärmevauva Hagridin työstäminen. "Ultrassa" eli neulauksessa pienen maailmanvalloittajan piirteitä oli päästy jo ihailemaankin, mutta syntymän hetkeen oli vielä matkaa. Hagrid-lohikäärmevauvan oli vielä vahvistuttava.

Koko Hagrid uitettiin tulikuumassa saippuavedessä ja heti kun siihen kärsi taas koskea sitä alettiin huovuttamaan sauppuoiduin käsin selkäharjanteesta lähtien.


Selkäharjanteen huovututtua siihen leikattiin saksin harkkoevät. Samalla huovutettiin runsaalla saippualla voimakkaasti käsin hieroen koko lohikäärmettä.


 Pikkuhiljaa otteet kovenivat ja lohikäärmettä runnottiin oikein olan takaa rullaten ja mytistellen.


Ja välillä jopa paiskottiin... aika rankka syntymä siis näillä huopajutuilla...


Sitten pikkukaverille annettiin jääkylmä suihku, jossa sitä taas puristeltiin oikein olantakaa...


Ja kylmän kylvyn jatkeeksi vielä tulikuumakylpy. Kyllä synnytys on kovaa puuhaa "kätilönkin" käsille...


Muutamien kylmä-kuuma käsittelyjen jälkeen Hagrid pääsi vahvistamaan keuhkojaan ulos paukkupakkaseen, jossa lohikäärmevauva sai jäätyä kivikovaksi.


...ja sitten lopuksi saunan jälkilöylyihin kuivumaan...


Ja niin meidän perheeseen syntyi pieni vallaton Lohikäärmevauva Hagrid!

4 kommenttia:

 1. Kyllä synnytystuskat olivat vaivan arvoiset, kun lohikäärmevauvasta tuli noin ihana!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli lempeän karmea :) Hienot värit ja kuviointi!

  VastaaPoista
 3. Ihku lohikäärme! Ja tosi havainnollinen onton huopatuotteen synnytyskertomus. Neulanhaltijassa olisi kyllä ainesta käsityökirjankin tekoon!!!

  Mimmu

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Lohikäärme Hagrid on päässyt jo useampaan nukketeatteriesitykseen näyttelemään. Lapset ja Hagrid ovat vähintään yhtä innoissaan ; )

  Tosiaan tällä "Haasteena lohikäärme" -ohjeistuksella pystyy toteuttamaan kaikki kolmiulotteiset ontot huopatuotteet eli käsineet, hatut, tossut, laukut jne. Kaava vain on kussakin erilainen. Tärkeä muistisääntö on että kaavaan kannattaa lisätä ainakin + 30 % kutistumalle. Huopatuote kutistuu aikalailla tuossa kuuma-kylmä vanutuksessa, joka on ehdotonta tuotteen tukevuuden ja käyttökestävyyden lisäämiseksi.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!