torstai 26. tammikuuta 2012

Unikkoja ompelukoneella


Eilen ja tänään eilen työstimme hoitolapsen ja Neulanhaltijan oman tyttären ihaniin hiuspilviin kevätkukkia ompelukonepitsitekniikalla.


Tässä kuvasarjana kolmiulotteisen ompeleista koostuvan ompelukonepitsikukan työstäminen vaihe vaiheelta.

1) Veteen liukeneva Solvykalvo tai muu vastaava veteenliukeneva tukimateriaali pingoitetaan kirjontakehykseen. Ompelukoneeseen säädetään koneparsintasäädöt eli syöttäjänhampaat pois ja koneparsintapaininjalka paikoilleen.


2) Ommellaan nelilehtinen kukka suoralla ompeleella hyvin pingoitetulle kalvolle.


3) Vahvistetaan äsköiset suorat ompeleet siksak-ompelein.


4) Työstetään vielä kaksi nelilehtistä kukkaa samoin.


5) Leikataan kukat kalvosta irti.


6) Kiinnitetetään kukan kaikki kolme kerrosta päällekäin suoralla ompeleella toisiinsa nähden hieman lomittain.


7) Otetaan valmis ommeltu kukka ja leikataan saksin kaikki langanpätkät pois.


8) Kastellaan työ kädenlämpöisellä vedellä niin että kalvo sulaa, mutta kukka jää vielä hieman limaiseksi.


9) Muotoillaan kukka kuivumaan alustalle vuorokaudeksi.


10) Ommellaan käsin pienin pistoin hiuslenkki tai pinni kuivuneeseen ja kovettuneeseen kukkaan kiinni. Yhden kukan valmistamiseen aikaa kului kymmenen minuuttia ja kuivatusaika, joten tämä on melkoisen pikainen stailaus juhlaan kuin arkeenkin ; )


Ihaillaan lopputulosta ; )


Ja tässä vielä toinenkin...Lahdessa alkavat nyt Lasten 28. talvikarnevaalit 28.1-12.2. Joten me hurvittelemme lasten kanssa kulttuurin merkeissä ympäri kaupunkia parin viikon ajan! Teatterista innostuneina toteutimme lasten kanssa huovutetun lohikäärmekäsinuken.  Murrrr...  Seuraavissa päivityksissä seuraamme lohikäärmeen syntymää eli kolmiulotteisen täysvillaisen onton huopatuotteen valmistusprosessia kuva kuvalta. Prinsessat ja ritarit ohoi, meillä asuu nyt mitä suloisin lohikäärmevauva Hagrid....

6 kommenttia:

 1. TOSI HIENOJA KYLLÄ!!!!

  VastaaPoista
 2. Ei uskoisi että tekemiseen menee vain 10 min. Hienoja!

  VastaaPoista
 3. Joo, tämä tekniikka on tosi nopeaa ja siksi ihmettelenkin miksi se ei ole saanut yleisesti tuulta alleen eli miksi ompelukonepitsituotteisiin, valmistusmateriaaleihin tai ohjeisiin ei törmää missään! Tekniikka mahdollistaa niin moniin juttuihin, sekä tasotöihin että kolmiulotteisiin. Minä yritän rummuttaa ompelukonevalmisteisen pitsin puolesta, mutta aika heikosti ääneni kuitenkin näyttää kantavan. Eli ainakin Galleria Satu Itäpäässä näitä pitsi juttuja löytyy vaikka millä mitalla... ja tännekin tule keväämmällä niitä lisää!

  Ja pakko kirjoittaa tännekin ihanan hoitolapseni hykerryttävä kommentti, että kun päällä on kauniit vaatteet ja tälläinen kukka hiuksissa, niin kyllä vastahakoisenkin pojan rakkaus varmasti leimahtaa ... ja aikuisena pääsee naimisiin!

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi miten kauniita asustekukkia! Ihanaa kun naisellisuus on taas muotia! Kauneus ja herkkyys kunniaan!!!

  VastaaPoista
 5. Ompa jännää kalvoa. Kauniita kukkakoristeita moneen lähtöön.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!