perjantai 4. toukokuuta 2012

Housuista yrttiamppeliksiLapsemme rakastavat yrttejä. Pienet sormet napsivat niitä suuhun niin ahkeraan, että yrttejä saa olla puutarhassa useassa penkissä. Talvisin hyödynnämme kaupan kasvihuoneyrttejä, joita kannetaan kotiin harvasen viikko. Uusin amppeli-ideani, yrttiamppeli, onkin lasten mieleen.


Amppeliin kierrätin vanhat  Jackpotin pellavahousuni, jotka ilokseni ovat jääneet minulle liian suuriksi.Yrttiruukuiksi valikoitui siskoni dreijaamat saviruukut.


Housut silppuuntuivat kolmelle ruukulle soveltuvaksi kerrosamppeliksi. (Kun syön yrttejä, en toivottavasti kasva enää niin, että näitä housuja olisin itselleni vielä tarvinnut ...)

Amppelin osat järjestyksessä: ruukunsuoja, alavara, pohja ja amppelin henkselit. Pohjan vahvistin kaksinkertaiseksi applikaatio liimaliinalla eli kuitukankaalla, jossa liima molemmin puolin (Tilkkutex). Applikaatioliimaliina silitettiin kahden pohjakappaleen väliin.

Lisäksi halusin amppeliin hieman lapsenomaisuutta ja ompelin jämälaatikon pellavatilkuista ja tyttären rikkoutuneen kaulakorun helmistä kolme kukkasta amppelin sivuille.


Amppelista tuli toimivuudessaan aika hauska.
Nyt Lahden seudulla on kuitenkin taas niin kylmä, että amppeli kannettiin pihalta sisälle lämpimään ja se löysi paikkansa olohuoneen nurkkauksesta.Mukavaa viikonloppua kaikille Neulanhaltija blogin lukijoille! Ja tervetuloa teille uusillekin lukijoille, kiva kun olette löytäneet blogini!!!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Minustakin amppelista tuli todella onnistunut. Se istuu meidän huusholliin kuin nakutettu. Sopivan rouhea, kotoinen, herttainen ja simppeli.

      Poista
  2. Tuo on niiin hieno! Nyt tiedän mitä voin tehdä noista vanhoista pellavahousuista!!!! Hieno idea! Ja todellakin kotoinen ja rouhea yhtä aikaa. Ja käytiin tänään poikien kanssa katsomassa se Risto Räppääjä ja se Venlan hame oli todellakin inspiroiva! Ymmärrän mikä sai sinutkin ompelemaan sellaisen :)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!