sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Valkoista pellavaa, pitsiä ja konekirjontaaOlen ollut ahkera. Siivottuani muutama päivä sitten käsityötarvikevarastoni, olen nyt innoissani työstänyt kaikkia sieltä löytämiäni aarteita sekä syystä tai toisesta keskenjääneitä tuotteita valmiiksi. Siistissä varastohuoneessa on jopa mukavaa työskennellä : ).

Ensimmäiset rästityöt työstin vapaalla konekirjonnalla. (Ompelukoneesta poistetaan alasyöttäjän hampaat, langankireyttä löysennetään ja paininjalaksi vaihdetaan koneparsintajalka.)


Äitini minulle (kohta 40 v sitten) valmistama kastemekko kaipasi uutta nimeä helmaansa. Siskon pojan nimi kirjautui kaunokirjaimin vapaata konekirjontaa hyödyntäen kastemekkon helmaan muutamassa minuutissa.


Ompelijan kädet ovat siis ne jotka kirjontakehykseen pingoitettua kangasta kuljettavat. Neula toimii siis kynänä, lanka musteena. (Tämä luovuuden rajattomat mahdollisuudet esiin taikova tekniikka sopii jokaiselle ompelukoneajokortin suorittaneelle!)

Kun koneessa oli oikeat säädöt, työstin myös jossain hempeyden puuskassa itselleni maalaisromanttisen kesäpontson kaapista löytyneistä tarvikkeista.


Pontson ompelin Raijan Aitan (Mikkeli) pellavaharsosta yksinkertaisesti yhdistäen kaksi saumaa ja päärmäten reunat.


Romanttista tunnelmaa tuomaan kaivoin pitsilaatikkoni aarteet esiin. Ja surautin pontson täyteen pitsin palasia.


Tuli kyllä todella kiva pitsipontso, ainakin omasta mielestäni!

                


Toivotan romantiikkaa ja pitsejä myös jokaisen lukijan alkavaan viikkoon ; )

Ja kiitos kaikille lukijoille: 20000 lukuklikkauksen raja on ylittynyt! Kiva kun olette käyneet Neulanhaltijan luona kylässä! Tervetuloa toistekin!!!

Alkavalla viikolla viikolla tiedossa on kenties vaatetuunausta, virkatun pontson & tilkkutöiden viimeistelyä, nikkarointia, kesäleikkejä... ynm. Pysykäähän sivulla ; )


11 kommenttia:

 1. Tulipa kaunis ja romanttinen pontso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin. Romantiikkaa tälläisessä ajoittain uupuneessakin pienilapsiperheessä ei koskaan voi olla liikaa....

   Poista
 2. Onnea 20000 lukijan saavutuksesta, aika mahtavaa! Ideoitasi tarvitaan ja ne kiinnostavat. Kaunis pontso, käy vaikka juhliinkin. Tsemppiä ja luovia ideoita kesääsi! Kohti uusia juttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hienoa se on, että blogiviidakossa minunkin palstalleni on joitain lukijoita osunut klikkailemaan. Kun aloitin bloggaamisen, olin ihan maassa, kun tuntui, että itselleni vain kirjoittelen, mutta nyt ilokseni tänne on löydetty! Jokainen uusi lukija ja uusi klikkaus saa minut tuntemaan, että tälläkin vapaaehtoistyölläni on tarkoitus.

   Uusia juttuja on tiedossa useita ja ideoita pukkaa päähän jatkuvasti, kun vain ehtisi postaamaan niitä tänne. Toi kuvaaminen ja kuvien siirtämänen vie nimittäin aikapaljon aikaa. Niin, käsityöthän syntyvät siinä työn, lastenhoidon, perhe-elämän ja harrastusten sivussa ; ) kuten kaikki tietävät...

   Poista
 3. Pontso on aivan ihku! Tarkoititko muuten että pellavakangas on Raijan aitasta (Mikkelistä) vai onko olemassa Riitankin aitta?

  VastaaPoista
 4. No voi kökkö, siis Raijan Aitasta Mikkelistä! Pitääpä heti korjata tekstiinikin toi kämmi. Kiitos tarkkasilmäiselle lukijalle!!!!

  VastaaPoista
 5. Löysin kirjaston uutuushyllystä all sewn up-kirjan. Kirja oli ensikosketus minulle vapaaseen konekirjontaan. Nyt huomaan olevani aivan innoissni aiheesta. Täytyy aloittaa tutkimustyöt, josko mun Jaguaariin sais tarvittavavn paininjalan. Päässä olis jo valmiina yhden kaupan vaatteen tuunaus, harmillista ettei se enää ehdi lauantain lakkiasjuhliin valmistua. Munt tekis mieli kommentoida blogiarkiston jokaista postausta, jonka olen lukenut. On tää vaan niin ihana blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiitos kiitos kommenteistasi!!! Kylläpä lämmitti bloggarin sydäntä, oih! Palautteita on aina niin mukava saada ja kannustavaa tsemppausta erityisesti
   :o)!

   Vapaa konekirjonta on todella mahtava tekniikka ja sen kanssa kun pääsee tutuiksi, niin neula muuttuu ihan oikeasti kynäksi tai siveltimeksi. Helppoa & nopeaa ja tekniikalla voi koristaa todella monenlaisia tuotteita. Kiva kun innostuit!

   Poista
 6. Täällä taas:) kävin tutkimassa tota mun konetta, enkä löytänyt namiskaa alasyöttäjän poistamiseksi. Osaatko vinkata et mikä namiska se olisi tai miten voisin sulkea sen pois käytöstä, jollain ohuella levyllä?

  VastaaPoista
 7. Koneesi ohjekirjassa on varmaankin kohta vapaa konekirjonta tai koneparsinta tai jotain sellaista. Sieltä voi löytyä omaan koneeseesi ohjeet. Yleensä alasyöttäjät saa pois puolalangan vieressä olevasta vivusta (ristikonkuva logona) tai koneen etu- tai takareunasta nappulasta (ristikonkuva logona) tai sitten koneeseen on lisävarusteena sellainen levy, joka asetetaan sen hopean värisen teräslevyn tilalle paininjalan alle, jossa on ne alasyöttäjän hampaiden reijät. Tässä koneparsintalevyssä on vain yksi pieni reikä neulaa varten ja syöttäjänhampaat peittyvät sen alle piiloon.

  Kävin juuri eilen ystävälläni Maijalla ja opsatin hänet vapaan konekirjonnan saloihin. Maijan EEVA -koneessa taasen koneparsintapaininjalkaa ei tarvitty lainkaan vaan parsinta suoritettiin syöttäjän hampaat poistaen ja pelkällä ompeluneulalla. Ja hyvää jälkeä tuli :o).

  VastaaPoista
 8. täydellistä ja kaunista

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!